Zwaar, oud, en slap.   11 comments


Mandarijnen

Vrijdag 3 januari 2014.

“Edwieen!”, hoor ik ineens achter mij, het is Francisco. Even schrik ik want nu is het over met mijn rustige rondje. Gelukkig hijgt de 25 jaar oude wielrenner. Toevallig heb ik wind mee en daalt de weg heel lichtjes, ideaal voor mij en ik trapte flink door met 36 km/uur. “Como estas”, vraagt hij. Tja, hoe het mij is, zwaar, oud en slap, zeg ik. Paco is het daar niet mee eens, Spanjaarden zijn uitermate beleefd, hij kon mij maar met grote moeite inhalen. Hij heeft net als ik ook 52 km op de teller staan alleen is zijn gemiddelde 33 en dat van mij 23.

Spanjeorbea-Orca-2007

Het is heerlijk zomerweer, dus ik ben in mijn zomerpakje vertrokken met mijn compactcamera. Het is echt genieten vandaag, bij 21 graden geurt alles extra. Als ik door de sinaasappelboomgaarden rijd ruikt het alsof je net sinaasappels hebt geperst. De mandarijntjes zijn zo mooi oranje en zien er zo lekker uit dat ik daar als eerste ben gestopt om foto´s te maken en om er een op te eten. Vandaag zou ik rustig aan doen, vet verbranden, afvallen en wat meer conditie opbouwen.

BMC-SpanjeMontgo

Mijn volgende stop is bij het Marriott Hotel waar BMC alweer is neergestreken en even verderop maak ik een foto van de weg langs de altijd imposante Montgo.

FranciscoBloemetjes-3-januari

Met Francisco erbij kan ik niet meer stoppen, het is flink doortrappen om hem bij te houden. Mijn hartslag zit gelijk op 160. Hij heeft pas nog met de broertjes van Poppel gefietst, die in Calpe waren, vertelt hij. Hij geeft het toe, een andere klasse, niet in de buurt te komen. Ik heb geluk Fransico gaat naar Calpe en ik richting Teulada. Direct als hij uit het zicht is plof ik neer op een terras voor een kop koffie. Eerst een kwartiertje bijkomen.

Correos

Tegenover mij parkeert de postbode zijn brommertje. Prachtig gezicht. Ik begin weer bij te komen en maak een foto. Daarna stop ik onderweg nog een keer om de bloeiende klaverzuring te fotograferen en na 73 kilometer ben ik weer thuis. Toch nog met 24,3 km/uur gemiddeld. Dankzij Francisco voel ik mij toch minder zwaar, oud en slap.

Posted 3 januari 2014 by Edwin in Geen categorie

11 responses to “Zwaar, oud, en slap.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Volgens mij vis je naar complimenten. …. !!
  Mooie foto’s van een geweldige fietsdag.
  Grote Groet.
  RenR

  Rijk en Ria van Eck
 2. Waar maak je dat nog mee een CEO van Easy Money die in zijn zomerpakje dit toch maar mooi geflikt heeft vandaag !
  Ik ben trots op je….. nu lekker op de bank en je laten verwennen door Cokky.
  Groet van je mede – directielid Easy Money b.v. specialist in autokeuringen

  • Cor, niet te veel slijmen met de CEO, daarvoor heb ik je die eindejaarsbonus niet gegeven, die was puur bedoeld om jouw inzet van het afgelopen jaar bij mijn bedrijf, Easy Money b.v. te belonen. Niemand, maar dan ook niemand heeft zich zo verdienstelijk gemaakt als jij. Je hebt toch de problematiek van de stickers opgelost, mijn dank is groot!

 3. kan me er iets bij voorstellen edwin. volgende week donderdag kan je me weer tegenkomen
  gr. willem

 4. oh , mandarijntjes en sinaasappels, nooit lekkerder gegeten dan daar, gejat rechtstreeks van de boom.
  gaan hoop ik binnenkort weer die kant op.

 5. tijdens het fietsen , niet kilo’s tegelijk.

 6. Ik fiets met dat gemiddelde langs de IJssel ….. en nadien geperste sinaasappels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s