Aspe.   1 comment


Aspe-markt

Woensdag 19 december 2012.

De zon schijnt, het is 20 graden, we hebben niet eens een jas bij ons. Door samenloop van omstandigheden zijn we vandaag opeens in Aspe, een oud stadje in het zuiden van de provincie Alicante.

Aspe-poortje

Altijd leuk, ergens anders kijken. Leo en Joke leiden ons rond, zij zijn hier bekend want het is dicht bij Macisvenda in Murcia waar zij wonen.
We lopen langs het mooie park, via de overdekte markthal naar het plein bij de kerk.

Aspe-fontein

De kerstboom op het plein hangt vol grote rode ballen en de fontein spuit. We wandelen langs de belangrijkste plekken in het dorp en lezen de verschillende informatiepanelen.Oude Romeinse resten en overblijfselen van de Moorse periode zijn op verschillende plekken te bekijken.

Aspe-sociedad

Onze gidsen nemen ons mee naar een prima restaurant waar we na het eten uitgebreid bijkletsen onder het genot van een carajillo. “Dat is mijn specialiteit!”, zegt de ober, en hij brengt vol trots de gloeiend hete glaasjes met onderin een laagje geflambeerde rum met suiker, kaneel, citroen en koffieboontjes en bovenop een laagje koffie. Een heerlijk winters drankje voor onder de kerstboom.

Aspen-kerstbal
Spanje is ook in de kerstsfeer.

Geplaatst19 december 2012 doorEdwin inGeen categorie

Een Reactie op “Aspe.

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Het is dat Maastricht om de hoek ligt en de Eyserbosweg 500m verderop, ander kwam ik acuut naar Spanje n.a.v. van
    je blog.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.