Grote en kleine veranderingen, in maart 2023   5 comments


Zaterdag 25 maart 2023 (door Cokky).

Het blijft lang koud deze winter maar half maart wordt het eindelijk een beetje lente. De eerste blaadjes aan bomen en druivenstruiken komen tevoorschijn en in de tuin bloeien de eerste bloemen.

Ondertussen wordt er hard doorgewerkt in het dorp. We helpen meubels uitpakken in de nieuwe school, het gebouw wordt overgedragen aan de gemeente en op de plaats waar nu de kleuterschool staat komt een “Centre del dia”, een dagverblijf voor bejaarden. Het project wordt gepresenteerd en de bejaarden uit het dorp komen massaal opdagen en zijn enthousiast. Na afloop is er cake en chocolademelk voor de hele groep. Een schoolklas komt de TouristInfo bezoeken.

In Benigembla vindt dit keer het jaarlijkse worstenfeest plaats en het is een groot succes, er komen veel mensen op af. Een broodje worst, een glas wijn en lekker in de zon zitten in een leuk Spaans dorpje, wat wil je nog meer op een mooie zondagochtend? Van de TouristInfo hebben we ook een stand en de folders trekken veel belangstelling.

Er zijn veel wielertoeristen deze tijd van het jaar, en Bar Velosol zit altijd gezellig vol. Bar Juans is weer open, onder leiding van Gema. Koffie en almuerzo hebben we meteen uitgeprobeerd, binnenkort gaan we een keer een “menu del dia” proberen.

De MACMA heeft een website gemaakt voor toerisme voor de hele Marina Alta, de presentatie is groots aangepakt, en terecht. Er is veel werk verzet en het ziet er prima uit. De Engelse vertaling is op dit moment nog niet helemaal af maar naar deze site zullen we veel gaan verwijzen op de TouristInfo.

Op de rotonde bij het sportcomplex is de oude houten ingestorte wijnpers die middenop stond verwijderd, en vervangen door een nieuw kunstwerk van Toni Marí.

Morgen open dag op de nieuwe school en maandag gaan de eerste kinderen erin, en dan gaat de verkiezingscampagne op gang komen voor de gemeenteraadsverkiezingen van eind mei. En de Semana Santa schiet ook al weer op, en Xalónia op 6 en 7 mei. De agenda loopt vol met leuke dingen.

Geplaatst25 maart 2023 doorEdwin inGeen categorie

5 Reacties op “Grote en kleine veranderingen, in maart 2023

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Wat een mooi “ verslag “ met geweldige foto’s erbij . Spanje altijd wat te doen …💃🏻🕺🍊🍇

  Rijk en Ria van eck
 2. Heel leuk om te lezen. Spanje is dit jaar weer geboekt. “Helaas” niet bij jullie in de buurt. Het westen en het midden wordt nu ons doel.

 3. Hi Cokky, dank voor de tip over de nieuwe Marina Alta site. Je schrijft daarbij “naar deze site zullen we veel gaan verwijzen op de TouristInfo” .
  Kun je me laten weten wat “Touristinfo” is? Ik zie geen menu item op jullie blog site.
  Ik lees jullie blog al jaren, vind het zo mooi hoe jullie in de gemeenschap zijn geïntegreerd 🤗
  Groet Yvonne
  ( inmiddels hebben wij sinds 14 mnd een huis in Orba als niet ingezetenen en ik werk nog gewoon in NL, maar hoop in de toekomst meer onderdeel van de gemeenschap te kunnen gaan maken)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: