Februari 2023   4 comments


2 maart 2023 (door Cokky).

Februari is omgevlogen. Het was een koude maand en het heeft ook flink geregend, wat goed uitkomt voor de nieuwe wijnstokken die de familie van Carmen geplant heeft. De weinige amandelbomen die er nog zijn, komen maar niet in bloei, het is té koud voor bloesem.

De routine van Spaanse les, yoga, brood bakken, poezen aaien en fietsen wordt aangevuld met bezoekjes aan de dierenarts (Tijger heeft koorts, Egan is lusteloos en Lulu wil niet eten, maar het is allemaal weer over). Iets spannender was het bezoek aan de cardioloog vanwege Edwins hartritmestoornissen. Het was een kort, snel en duidelijk consult: Edwin staat op de wachtlijst voor een ablatie in Alicante. Over een maand of vier, vijf is hij aan de beurt.

Voor het eerst in lange tijd ook weer logés gehad: Iris en Erik slapen gezellig een nachtje in hun camper bij ons in de tuin en Leonne en Daniël proberen voor het eerst hun nieuwe elektrische auto uit op de lange afstand. In Llíber is sinds kort een laadstation maar op de TouristInfo hadden we geen idee hoe het werkt, gelukkig hebben we van Leonne een snelcursus gehad en kunnen we nu de toeristen beter informeren.

Edwin is weer een week volgauto/fotograaf voor de club Franse fietsers waar hij dat vroeger ook voor deed. Ik help met de ontvangst van een groep studenten op de Touristinfo en mag aanschuiven bij een vergadering van Brandsus. Ik vind het spannend en inspirerend om mee te mogen denken over de identiteit en de toekomst van het binnenland van onze provincie.

Er wordt Carnaval gevierd en Feslali, dus het fototoestel mag weer mee op stap. Het gebouw van de nieuwe school is bijna af, het dorp wacht in spanning af, volgende maand verkassen de kinderen. De komende dagen mogen we helpen dozen openmaken en de tafels en stoeltjes op hun plek zetten in de lokalen. De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen eind mei zijn ook in volle gang. Ik ben benieuwd wat de maand maart nog meer gaat brengen.

Geplaatst2 maart 2023 doorEdwin inGeen categorie

4 Reacties op “Februari 2023

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Wat een geweldig leuk informatief verslag . Stukje over Edwin niet zo leuk , maar onze zoon Olaf is het ook gedaan , met heel goed resultaat . Dus Toi Toi Toi . De wachttijden zijn in Spanje ook niet mis …😔. Lieve groeten Rijk en Ria .

    Rijk en Ria van Eck
  2. Gezellig stukje weer Cokkie, behalve wat je verteld over Edwin. Gelukkig gaat hij volgens bovenstaande reactie heel goed opknappen. Ik vind die foto bij die muurschildering zo leuk. Waar is die? Wij zijn sinds afgelopen zondag even in Nederland. Ook heel koud ’s morgens maar heerlijke zon overdag wat geloof ik over is vanaf vandaag. Wat heb ik de bloesem in Alcalalí gemist zeg. Is het nu gewoon heel laat of is het nu over inmiddels.

    • Hallo Henny, de muurschildering is in Benigembla, beneden bij de wasplaats. Er zijn verschillende prachtige muurschilderingen in Benigembla, net als in Senija. De meeste amandelbomen zijn dood of preventief gerooid vanwege de ziekte van de Xylella bacterie. Die paar bomen die nog over zijn, bloeien dit jaar erg laat door de koude. Groeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: