Twee verjaardagen vieren in Nederland.   4 comments


Zaterdag 17 december 2022 (door Cokky).

In december zijn zowel mijn zus als mijn moeder jarig, en dat moet gevierd worden. Mijn moeder wordt 90, ze krijgt heel veel kaartjes en bloemen, en is heel blij met de nieuwe iPad (op de oude kon niet eens de App van Margriet en Libelle geïnstalleerd worden, nu is ze weer helemaal bij).

In acht dagen tijd genieten we van allerlei gezamenlijke activiteiten, en ik dompel me weer even onder in Hollandse sferen. We gaan naar Orpheus (“Snowponies” van Alex Klaassen, hilarisch en met een gastrolletje voor Paul) en naar de film (“Good luck to you, Leo Grande“, érg goed). We eten broodjes haring, stampot zuurkool en chinees.

De vader van een vriendin is overleden en dat brengt ons naar Kootwijk. Na het condoleren lopen we een nostalgisch rondje rond de kerk, winkelen we naar volle tevredenheid bij Kuijt in Kootwijkerbroek, en we lunchen in Het Hilletje.

De supermarkten in de buurt loop ik even door, me verbazend over de luxe, de Kersthysterie en de grote hoeveelheid volslagen overbodige producten (Pindakaas met witte chocolade?). Die kleine rookworstjes van Unox gaan mee naar huis in de koffer. Een bezoek aan de kringloopwinkel Foenix is vaste prik, wat een fantastische organisatie is dat toch. Met vier puzzels en een fleecedeken die vermaakt gaat worden tot poezendekentjes verlaten we tevreden het pand. Bij de kaasboer proef ik de heerlijkste belegen boerenkazen. De koffer kwam half leeg mee, maar gaat goed gevuld weer mee terug.

We lunchen in het mooie Bronkhorst , rijden langs de IJssel en genieten van het winterse landschap. De laatste dagen vriest het behoorlijk maar het is windstil en de zon schijnt. Er komt ijs op het water en alles is mooi berijpt. De terugreis verloopt helemaal volgens plan: zowel bus als trein rijden op tijd, en mijn favoriete nicht blijkt in dezelfde trein te zitten en op Schiphol staan géén rijen mensen te wachten. Ik kijk tevreden terug, nu weer fijn naar huis.

Geplaatst17 december 2022 doorEdwin inGeen categorie

4 Reacties op “Twee verjaardagen vieren in Nederland.

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Na een heerlijk verblijf in Nederland ⛄️ , weer fijn terug naar de mooie vallei . Mooi kerstfeest , gezond en voorspoedig 2023 . R en R

    Rijk en Ria van eck
  2. Nog gefeliciteerd met je moeder en zus Cokky. Je hebt genoten zo te lezen. Nu weer bij Edwin en de poezen.

  3. Nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je zus en je moeder , Ik geniet elke keer van julliestukjes in de mail Wens jullie fijne rustige feestdagen en alle goeds voor 2023 bovenal een goede gezondheid , zodat jullie ook weer mooie fietstochten kunnen makenGroetjes Paul en Marij Indemans uit Alfaz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: