Galdeano – Vitoria-Gasteiz, donderdag 22 september 2022.   3 comments


Het is ruim een uur rijden vanaf het hotel, maar na het lezen van de”De stilte van de witte stad” willen we de stad graag bezoeken: Vitoria -Gasteiz (Wikipedia: Vitoria-Gasteiz is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Baskenland en van de provincie Álava. De stad heeft ruim 229.000 inwoners en is daarmee de op een na grootste stad van Baskenland. De huidige naam van de stad is een samenvoeging van de Spaanse en de Baskische naam, zie ook : https://spaansesteden.nl/vitoria-gasteiz.html).

Het is een ruime, groene stad met een autoluw centrum en veel fietsers. De navigatie brengt ons naar een parkeergarage vlak bij het oude centrum en nog voordat we bij de Tourist Info zijn hebben we al twee mooie pleinen gezien. Met een papieren plattegrond is het toch ook nog steeds fijn rondlopen. Toen we uit de auto stapten was het 13 graden, koffie drinken we in de zon maar gelukkig kunnen we twee uur later al buiten lunchen, onder een parasol. De kathedraal kunnen we helaas niet, die wordt gerenoveerd en alleen met een officiële rondleiding mag je er in, twee uur rondlopen met een bouwvakkershelm op. Dan maar niet. Aanstaand weekend is er Middeleeuwse markt in de stad, overal hangen al kleurige vlaggen en banieren en worden kramen en podia opgebouwd. 

Voor de lunch kiezen we een goed restaurant uit met een mooi terras, het eten is fantastisch. Het is een prettige, mooie stad, als de kathedraal klaar is gaan we nog wel een keer kijken.

Geplaatst22 september 2022 doorEdwin inGeen categorie

3 Reacties op “Galdeano – Vitoria-Gasteiz, donderdag 22 september 2022.

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Anneke en ik zijn hier ook geweest in de zomer van 2020, toen we noord-Spanje en noord-Portugal bezochten, tussen de coronagolven en -beperkingen doorlaverend. We vonden het ook een zeer aangename en mooie stad.

  2. Ook nu prachtige foto’s en leuk verslag … alweer een week onder weg . De tijd gaat snel .
    Geniet van al het moois …

    Rijk en Ria van eck
  3. Ik kan ook zo genieten van die mooie oude steden. Zo sfeervol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: