Terug in de tijd   5 comments


Zondag 29 mei 2022 (door Cokky).

Het overlijden van een oom leidt tot contact met neven die ik al veertig jaar niet in levende lijve gezien heb. Er worden oude foto’s uitgewisseld en van het één komt het ander. Dozen op zolder worden te voorschijn gehaald. We vinden een inventaris van het bedrijf van Opa Lekkerkerk, uit 1922, rekeningen van vóór en tijdens de oorlog, oude foto’s en folders. Mijn moeder op melkcursus, mijn vader aan het werk, en naar die melkrijder zwaaide ik, vanuit de box voor het raam, iedere ochtend als hij langsreed. De trouwfoto van mijn oma van vaderskant, en oma van moederskant wast de auto. We vinden een goede bestemming voor de oude documenten bij het Streekarchief Voorne Putten.

De opening van de fototentoonstelling van achterneef Dirk Kome was erg leuk om mee te maken en is ook aanleiding tot het ophalen van herinneringen, het bekijken van de stamboom en de herontdekking van vergeten delen van onze familiegeschiedenis.

Ook voor de dagboeken en foto’s van Pa uit de tijd dat hij diende in Indië vinden we een goed onderkomen: Jan Gort, de conservator van Indiëgangers.nl scant alles mooi in, en maakt het toegankelijk via zijn website.

Geplaatst29 mei 2022 doorEdwin inGeen categorie

5 Reacties op “Terug in de tijd

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Leuk hoor

 2. Wat een leuke foto’s!! En een historie natuurlijk. Het waren mooie tijden vol rust en ruimte maar ook met armoede. Wel heel leuk om te zien! Jullie waren dus weer even in het “Hollandse”? En beviel het? Het is hier nu 14 brrrrr graden!

 3. Wat heerlijk om terug te gaan, naar het verleden. Ik ben daar ook mee bezig.

  Saludos, Paula Kok

  >

  losdos in spanje
 4. De goede oude tijd, al ben ik wel blij dat ik nu leef. Leuk die foto’s Cokkie. Ik ga ook de oude albums een doorbladeren. Tijd geleden.

 5. Wat een leuke foto’s!

  Trix van der Wiel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: