De Ofrenda, Patroonsfeesten Benissa 2022   4 comments


24 april 2022 (door Cokky).

Mooi zijn is niet genoeg, er komt een hoop werk bij kijken als je tot Reina (koningin) bent gekozen. Vroeger konden alleen dochters van rijke ouders Reina zijn, toen werd de familie geacht veel geld te besteden aan etentjes voor de andere festeros en kwamen er nog allerlei andere kosten bij. Wat gebleven is, is de gewoonte om te verzamelen bij het lokaal van de Reina, waar festeros en de fanfare die bij de Reina hoort even wat kunnen eten en drinken. De familieleden van de Reina, de “hofhouding” heeft het er maar druk mee, en loopt heen en weer met bier en frisdrank en versnaperingen. Na een rondgang door het centrum van Benissa worden de bloemen in de kerk aangebracht rond de afbeelding van de “Puríssima Xiqueta”. De wachttijd bij de kerk loopt nogal op maar het resultaat zal ongetwijfeld schitterend zijn. Na twee jaar COVID is het heerlijk om de sfeer van de feesten weer te kunnen ervaren, te genieten van de muziek, de traditie en de gezelligheid. De processie van zondagavond is ook prachtig om te zien. Het complete programma van de feesten staat op de site van de TouristInfo van Benissa.

Geplaatst24 april 2022 doorEdwin inGeen categorie

4 Reacties op “De Ofrenda, Patroonsfeesten Benissa 2022

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Mooie reeks foto’s ..

  Rijk en Ria van eck
 2. Wat is zoiets toch altijd mooi georganiseerd in Spanje. Prachtige foto’s

 3. Hallo Cokky Wij kennen elkaar niet persoonlijk; ik weet wel wie jij bent. De roem is je vooruitgesneld…. Ik heb een vraag aan jou waarvan ik hoop dat je mij verder kunt helpen. Ik was op weg een huis te kopen in de Calle de Cementeri in Jalon. Nu blijken de Engelse eigenaren tot hun eigen schrik geen ‘woonvergunning’ te hebben. En … wat erger lijkt…die ook niet te krijgen tussen nu en 2-5 jaar omdat hun huis (Nr 18) soort van semi urban status heeft. Er is hen nu ook verteld dat er een weg direct naast het huis aangelegd gaat worden. Richting Calle de Bernia. Je begrijpt… zij zijn enigszins geschrokken en waren zo aardig om mij direct te bellen om dit te vertellen. En dan nu mijn vraag; weet jij of en hoe ik meer info over dit kan krijgen bij de gemeente; of er nog meer bouwplannen liggen bv en hoe het zit met deze woonvergunning? In deze onzekerheid zie ik af van de koop, dit is mij te tricky. Maar misschien valt eea mee?! Ik hoop dat je mij een stukje verder (terug) kan duwen in dit proces.

  Hartelijke groet, Joke Rood +31654961677 Ik woon nu in een dorpshuis in Jalon en ben dus niet helemaal nieuw hier.

  • Neem contact op met het gemeentehuis, maak een afspraak met Paco, de architect, hij kan je van alles vertellen en uitleggen. Succes!

   Cokky Lekkerkerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: