Op pad voor het dorp   3 comments


Woensdag 13 april 2022 (door Cokky)

De vijf vrouwen van Compromis uit de gemeenteraad van Xaló mogen naar València om een prijs op te halen die de gemeente gewonnen heeft voor de restauratie van de traditionele muurtjes van stenen die de landbouwterrassen omsluiten, in “Pedra en sec”, dat wil zeggen: zonder cement. Aangezien de burgemeester met vakantie is mogen wij hem vervangen, en de plechtigheid wordt natuurlijk afgesloten met een prima lunch, in de Mercat Colon. We hebben elkaar te weinig gezien en gesproken de afgelopen twee Covid-jaren, wat hebben we dit gemist.

Op zaterdag zijn we uitgenodigd door de burgemeester van Senija bij de opening van de Ruta de la Pilota. Altijd leuk én nuttig om de mensen uit de andere dorpen weer te spreken, en natuurlijk krijgen we weer prima te eten en te drinken. De “pilota”, een gehaktbal in een koolblad waar Senija om bekend staat, smaakt weer heerlijk. De Semana Santa komt eraan, en daarna mogen de mondkapjes binnen ook weer af.

Geplaatst13 april 2022 doorEdwin inGeen categorie

3 Reacties op “Op pad voor het dorp

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Goed bezig ,leuke foto’s ….

  2. Wat leuk zeg, wij zijn vanaf 25 april ook vaker te vinden in Xalo. Een appartement gekocht in Bon Sol, Edwin als je een keer een tochtje met me wil maken op dectandem, zou heel,ruk zijn. Want ik volg je al een tijdje via Twitter en ik weet dat je ook graag fietst. Groet Edwin en Chrissy

    edwinvangeenen@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: