December 2021   3 comments


Maandag 3 januari 2022 (door Cokky).

December: het wordt de eerste Kerst van Tina en Egan. Ze zijn nu acht maanden oud en moeten eerst “geholpen” worden. Het ventje herstelt snel van de ingreep maar het poesje heeft een dag of tien nodig voor ze weer huppelt en springt en ondeugend is. Dan pas ontdekken ze de kerstboom die er al een week staat, het is maar goed dat de meeste ballen inmiddels van plastic zijn.

De “Cursa Nadal”, de traditionele kerstloop in het dorp kan gelukkig doorgaan en het is heerlijk om weer eens een ochtendje met de camera rond te hangen op het plein en van de sfeer te genieten. De corona cijfers stijgen ook hier hard en veel kerstetentjes worden afgelast. Wij hebben onze boosterprik al te pakken en behalve één kerstetentje thuis en één in een restaurant zien we weinig mensen.

De meeste indruk maakt het overlijden en de crematie van Jos. We kennen Louise en Jos nog helemaal niet zo lang maar ze horen er al helemaal bij. Zoals gebruikelijk begon het met een mailtje met een vraag. Het gaat altijd over de beste internetprovider, of een probleem in de tuin. Soms komt er na een aantal mailtjes een uitnodiging om kennis te maken. Soms wimpelen we dat af, maar dit keer gingen we er op in. Voorzichtig afwachtend, wat voor mensen zouden dit zijn? We werden gastvrij ontvangen met wat lekkers erbij, er liep een poes rond, en al pratend ontdekten we een aantal raakvlakken. Toen Jos zei dat hij ook voor de Volkskrant en Vrij Nederland gewerkt had, en Louise wat over haar achtergrond vertelde, wisten we het zeker : dit zit goed. Wat een fijne mensen, intelligent en goed geïnformeerd, belangstellend en positief, en we zagen het al voor ons: goede gesprekken, lekker eten bij elkaar en af en toe een uitstapje, met ons vieren of met Henk en Simone erbij, en bodegas bezoeken en wijn kopen met Henk.
Edwin heeft in 1999 een stukje geschreven voor het zomernummer met  lezersbijdragen van Vrij Nederland, en toen hij het tijdschrift van zolder haalde bleek er ook een groot artikel in te staan van de hand van Jos. Hoe toevallig is het dat we dan 22 jaar later vlak bij elkaar wonen en samen aan tafel zitten. Erg grappig is dat. We hebben nog maar weinig herinneringen kunnen maken met Jos en Louise maar hadden des te meer plannen waar we ons op verheugden, toen Jos overleed. Door Corona is het er zelfs niet van gekomen om dat Landrovertochtje het binnenland in te maken. Zodra het voorjaar losbarst zullen we dat ritje maken met Louise. We hebben te kort in het gezelschap van Jos mogen verkeren, we zullen vaak aan hem denken.

En natuurlijk moet Edwin fietsen, fietsen en fietsen. De strijd met Neef Paul om wie de meeste kilometers rijdt dit jaar, verliest hij nipt op oudjaarsdag, na 14.800 op de fiets. Maar met ruim 170.000 hoogtemeters zijn zijn kilometers natuurlijk wél zwaarder dan de Hollandse kilometers van Paul.

En nu maar afwachten wat er 2022 allemaal gaat gebeuren.

Geplaatst3 januari 2022 doorEdwin inGeen categorie

3 Reacties op “December 2021

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. De allerbeste wensen voor 2022. Dat het maar weer een beter jaar mag worden, al kun je beter hier zijn dan in Nederland. Heerlijk hier op onze berg met allemaal veilige uitstapjes naar waar we maar willen. Wat zijn de poezen al weer groot. Zien er supergoed uit. Gecondoleerd met het verlies van vriend Jos.

  2. Bijzonder lief dat julliie in het blog aandacht besteden aan het overlijden van Jos. Wat had hij graag dat Landrovertochtje met jullie gemaakt! Maar ik houd mij aanbevolen…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: