Er is hier niets te beleven   6 comments


Donderdag 16 september 2021 (door Cokky)

De man keek me een beetje verontwaardigd aan: “Er is hier helemaal niets te beleven”, zei hij. Hij wilde een taxi naar Dénia, daar was vast wel meer te doen. Verbijsterd stond ik hem te woord op de Tourist Info. Wat verwacht je in een klein dorp op het platteland, middenin de zomer, tijdens corona? Ik heb hem wat folders meegegeven en verteld over een paar concerten dat weekend, maar ik geloof niet dat hij nog geïnteresseerd was. Regelmatig heb ik aan hem gedacht, de afgelopen week, toen we mijn favoriete nichtje te logeren hadden. Zij had een lijstje gemaakt van dingen die ze wilde doen, ik had een lijstje gemaakt van dingen die ik haar wilde zien en uiteindelijk hadden we natuurlijk weer tijd te kort. We bezochten Gata, de Art al Vent tentoonstelling, de Jardin d´Albarda in Pedreguer, de oude binnenstad van Altea, de Rastro en de rest van Xaló, we hebben gesnorkeld en geluncht in Cala Baladrar in Benissa, we hebben vijgen, druiven en amandelen geplukt, ze heeft een schilderworkshop gevolgd en we hebben het nieuwe vegetarische restaurant in Beniarbeig uitgeprobeerd. Die ene middag dat het dreigde te gaan regenen hebben we doorgebracht in het winkelcentrum in Ondara. En dat alles binnen een straal van een kilometer of 20 van Xaló. Samen gekookt, gebakken en gekletst, gewandeld met de hond en naar een concert van traditionele muziek geweest in Llíber. En aan het eind van de week stond er nog genoeg op het lijstje om nóg een week te vullen. We zijn niet eens naar Dénia geweest, of naar het centrum van Calp. Eén van de leukste attracties is niet toegankelijk voor toeristen, en zeker niet voor ontevreden meneren: dat zijn twee leuke, lieve en ondeugende poesjes, die het maar wát gezellig vonden dat lievelingsnicht er was.

Geplaatst16 september 2021 doorEdwin inGeen categorie

6 Reacties op “Er is hier niets te beleven

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. 🤣👍

  2. Ongelofelijk dat iemand zich zo wie zo verveelt hier. Ik kom zelfs amper aan lezen toe, zo druk ben ik hier met van alles.

  3. Haha! Wat een grap die verveelde meneer! Zo zie je ze wel vaker…geen enkele interresse en wanneer ze niet vermaakt worden met allerlei vergezochte nare dingen verveeld..
    Ach ja gelukkig zijn er ook nog mensen die wel gewoon kunnen genieten!!

  4. Zat te doen in onze regio, je moet er oog voor hebben.

  5. Heerlijk juist de eenvoud en de kleine dingen op het platteland. We zijn verschillende malen door spanje in en door spanje gereisd. Vaak zomaar op de bonnefooi en dat maakt het juist zo leuk. Er is altijd wat te zien en de onverwachtte ontmoetingen. Ik heb altijd alleen maar genoten hoe klein een dorp ook is. Als je maar kan genieten en er oog voor hebt. Helaas door de corona afgelopen jaar niet geweest maar ik kom weer graag.

  6. Je hebt helemaal gelijk! Heerlijk om door Spanje te zwerven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: