Hittegolf   2 comments


15 augustus 2021 (door Cokky).

Het is 35 graden of nog iets meer, gelukkig koelt het ´s nachts nog een beetje af en dankzij de airco en de ventilator in de slaapkamer is het uit te houden. Af en toe afkoelen in het badje en verder rustig aan doen, ijs en gazpacho eten en veel water drinken, en dan volhouden tot de hittegolf over is. Het hoge bosbrandgevaar zorgt er voor dat zelfs natuurgebieden afgesloten worden voor publiek. Edwin maait al het hoge onkruid in een brede strook om het huis heen, zo hebben we een brede brandgang en voelen we ons iets veiliger.

Luis heeft twee toeristen nodig die langs de Riurau in Llíber fietsen voor een promotievideo voor de “Ruta dels Riuraus” dus fietsen we even op en neer volgens de aanwijzingen van de cameraman. We zijn benieuwd naar het resultaat.

De poesjes zijn inmiddels vier maanden. Ze zijn aanhankelijk en ondeugend en worden zelfs door Loesje al beter geaccepteerd. Ze worden steeds sneller en behendiger, en doen nog steeds alles samen.

In een aantal dorpen zijn de Covid-maatregelen strenger dan in Xaló, met een avondklok, vooral in de toeristische plaatsen aan de kust waar de jongeren anders ´s nachts “bottelón” vieren (drankfeest). Behalve het mondkapje en afstand houden hebben we verder weinig last van de maatregelen, we gaan bijna nergens heen en al zeker niet met grote groepen mensen.

De feesten in Xalo zijn afgelast, de Festeros zagen het niet zitten, #NoFiestas. In Llíber organiseren ze een zeer beperkte versie van de feesten, met minimale activiteiten met weinig deelnemers. Toch fijn dat de camera weer even mee mag naar het dorp, voor een partijtje “llargues”, een vorm van pilota Valenciana (een soort kaatsen). Buurman Sergi is gewond aan zijn vinger dus speelt niet mee maar neemt de rol van speaker op zich. Het is gezellig op het terras, en even kletsen met een paar bekenden is al weer bijna normaal.

Geplaatst15 augustus 2021 doorEdwin inGeen categorie

2 Reacties op “Hittegolf

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Weer even bijgepraat nu we zelf een maand in Nederland zijn. Schattig de poesjes en zo leuk dat ze zo aan elkaar hangen. Sterkte met de warmte, al hoorde ik gisteren van iemand dat het nu weer wat minder wordt toch? Wat goed dat ze de natuurgebieden hebben afgezet om branden te voorkomen. Je weet het maar nooit met sigarettenpeuken grrrrr. Eigenlijk weet je het dan wel zeker.

  2. Leuk verhaal en de warmte wordt minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: