Familie en vrienden, haring en molens : even naar Nederland   6 comments


Maandag 2 augustus 2021 (door Cokky)

Twee weken na de tweede Covid-vaccinatie vlieg ik naar Nederland, om na ruim anderhalf jaar mijn moeder en de rest van de familie eindelijk weer eens te kunnen zien. Het voelt raar om weer te kunnen reizen maar het went ook wel weer snel. We doen voorzichtig, houden afstand en doen wat we altijd doen: rondje fietsen over de Veluwe, haring eten, Chinees halen, oude foto’s uitzoeken. Het is heerlijk om schoenen te kopen in een winkel waar ze mijn maat hebben, we slagen dankzij de vakkundige hulp alledrie, deze winkel wordt uitgeroepen tot onze favoriete schoenwinkel. Vaste prik is ook lange broeken kopen in de winkel waar de verkoopster een kop groter is dan ik. Herlijk is het om een broek te kopen die kórter gemaakt moet worden. Een keer naar de Albert Heijn, ik kijk mijn ogen uit, wat een luxe en overdaad, het mag van mij wel een tandje minder. De Intratuin, de Hema, de kringloopwinkel, ik kom altijd tijd te kort, niet eens in de bieb geweest deze keer.

Nicht is geslaagd voor haar eindexamen, neef gaat op kamers. Als toerist loop ik door Hengelo en Enschede en ik geniet van de typisch Hollandse dingen en het landschap. Lunch met zwager, DigiD geregeld, bezoek van een vriendin, meel en bloem gekocht bij de molen, via internet een achterneef opgespoord en oude negatieven van pa opgestuurd naar Indiëgangers.nl.

De laatste dag breng ik door in Katwijk, heerlijk om weer even over de uitwatering te lopen en aan het strand te genieten van een uitstekende maaltijd in gezelschap van oude vrienden.

En ja, thuiskomen is ook weer fijn, de poesjes zijn hard gegroeid en worden steeds behendiger.

Geplaatst2 augustus 2021 doorEdwin inGeen categorie

6 Reacties op “Familie en vrienden, haring en molens : even naar Nederland

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Je bent met topsport bezig geweest , wat heerlijk zo’n geweldig programma af te werken . En wat je zegt ,
    Het mooie van weggaan , is weer thuiskomen . 👍

    Rijk en Ria van eck
  2. Nederland is ook best wel leuk hé? Wij zijn er nu ook. Vorige week aangekomen en over een maand weer terug naar Alcalalí. Ook tijd te kort, veel afspraken, leuk om de kennissen weer tegen te komen tijdens het wandelen met de hond en afspraken met vrienden en familie. Geniet van jullie poezen, ook heel erg leuk.

  3. Ik zie ineens een zeer vertrouwd plaatje tussen je foto’s….. je hebt gewoon bij mij in Vaassen in de Dorpsstraat gelopen! 🙂

    Sandra van Kamp
  4. Pff, wordt een beetje moe van jullie eeuwige verhalen over die katten van jullie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: