Met A Punt op stap in Xaló   2 comments


Dinsdag 27 april 2021. (door Cokky)

Het programma “Bona Vesprada” van de Valenciaanse tv zender A Punt meldde zich twee weken geleden bij de Tourist Info: ze bezoeken iedere dag een ander dorp en vandaag was Xaló aan de beurt voor de bijna twee uur durende live-uitzending. We hebben ze alle informatie verschaft die maar enigszins interessant voor ze leek, en ze hebben een selectie gemaakt van dingen die ze wilden laten zien en mensen die ze wilden interviewen. Ik mocht er achteraan lopen vandaag, wat foto’s maken en laatste-moment info verschaffen (“Hoe heet de rivier precies?”, “Heb jij het telefoonnummer van Pep?”), het was echt superleuk. De interviewer en de cameramen zijn twee ervaren mannen die meteen sfeer weten te maken, die met iedereen een gesprek kunnen voeren en snel kunnen improviseren als dat nodig is. Gloria en Inez vertellen over het muurschilderingen project, Monika en Encarna over de rastro en de schilderclub, Manu vertelt over wijn en rozijnen maken en van zijn tante krijgen we een zak tuinbonen mee. Naar de studio in Valencia waren de dansgroep en Efrén, de kok van Cal Xixonero en zijn tantes afgereisd. Als de mannen hier zich moeten verplaatsen wordt teruggeschakeld naar de studio voor een paar minuten. Het draaiboek klopt en de volgorde is perfect: de laatste halte is bij de Bakker la Vicentica waar we gastvrij onthaald worden. Van mij mogen ze nog een keer terugkomen, we hebben genoeg om nog een uitzending te vullen.

Het programma is te bekijken op: https://www.apuntmedia.es/programes/bona-vesprada/complets/27-04-2021-bona-vesprada-primera-part_134_1414325.html

Geplaatst28 april 2021 doorEdwin inGeen categorie

2 Reacties op “Met A Punt op stap in Xaló

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Klinkt als een superleuke dag. Pracht weer ook voor zoiets.

  2. Met de regen kletterend tegen het raam, ben ik heerlijk 2 uur in Xaló te gast geweest. Veel herkend, maar ook weer nieuwe dingen ontdekt. Ik hoop gauw weer naar Spanje te kunnen komen.

    Trix van der Wiel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: