1 Maart 2021.   8 comments


Vandaag mogen de terrassen weer open, met de nodige beperkingen natuurlijk, maximaal 4 personen aan een tafel. Thuis mogen we nog steeds niemand ontvangen. De COVID-cijfers zijn scherp gedaald dankzij de maatregelen. We zijn inmiddels helemaal gewend aan mondkapjes en avondklok maar de dagen gaan steeds meer op elkaar lijken. Fietsen, brood bakken, puzzelen. Boodschappen doen is al een “uitstapje”. Alle katten krijgen hun jaarlijkse vaccinaties en check-up, Pluis had liever gezien dat de dierenartsen gesloten waren en verstopt zich bij de dierenarts achter de computer. Er zit boktor in het schuurtje. De weg van Llíber naar Senija is afgesloten vanwege werkzaamheden die al drie maanden stilliggen. Ons stembiljet is onderweg naar Nederland. De bloei van de amandelen was niet heel uitbundig dit jaar en het weer is ook al van slag. Veel nachtvorst gehad, meer wind dan gebruikelijk en nu weer een periode met veel bewolking en af en toe motregen. De houtkachel brandt de hele dag. Dankzij een bezoek aan de tandarts weer eens in Calp geweest, de boulevard is zo goed als leeg, de Peñon ligt verscholen in de zeedamp.

Onderwijzers en politie worden binnenkort gevaccineerd en de locaties worden uitgezocht voor de massale vaccinaties. We zijn allang blij dat we tijdens de fietstochten weer almuerzo kunnen houden en af en toe met iemand afspreken om samen koffie te drinken. Er zullen geen processies zijn deze Semana Santa, de dorpsfeesten zullen creatief aangepast worden. Stug volhouden maar.

Geplaatst1 maart 2021 doorEdwin inGeen categorie

8 Reacties op “1 Maart 2021.

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Fijn dat het goed gaat met jullie 👵🏻🙋‍♀️

 2. Ja , lieve 2 . Het is wat het is . Je er aan houden en wachten op betere tijden.
  Meer keus is er niet .
  Gelukkig gaan jullie er goed mee om .
  Al het goede en blijf gezond … 🍀🍀

  Rijk en Ria van eck
 3. Leuk weer een nieuwsbrief. Sommige dingen zie ik echt nooit, zoals die geitjes zomaar op de weg. Hoe leuk is dat. En wat een somber weer joh. We boffen nog dat het niet hard regent. Het heeft hier net wel stof geregend. Leuke foto’s van de poezen. Vanmorgen wel de terrasjes uitgestald zien staan in Alcalali. 3 mensen aan een tafeltje. Die zaten het echt te vieren. De zon had op deze dag gewoon moeten schijnen.

 4. Ha, eindelijk weer ‘ns ’n bericht van Jullie! Altijd heel erg welkomst! Wat een prutweer is het…nog nooit m’n winterjas gemist hier maar nu…koude wind, veel zelfs, en in de tuin rommelen is niet aangenaam, ook maar binnen bij de kachel gaan zitten! Er is niet veel te vertellen in deze nare tijd, maar we gaan de betere tijd tegemoet hopen we, hoewel op een terrasje met dit weer??

 5. Bakkie! Ik verlang hier naar een stukje klimmen met Almuerzo.
  Nog even volhouden en hopen dat de Spaanse zomer weer feestelijk kan zijn!

 6. Ha, jullie zijn er nog. Ineens bedacht ik me weer eens bij jullie te ‘ buurten’ en lees dat het leven weliswaar saai is maar gelukkig wel gewoon doordraait. We moeten nog maar even volhouden met z’n allen. Groeten uit Delft van Emie

  • Ja, we zijn er nog en het gaat goed hier. Het voelt nu ontspannen aan met het laagste aantal besmettingen van Europa. Het inenten gaat voorspoedig. Ze zijn nu bezig met alle leerkrachten maar wanneer wij aan de beurt zijn is nog niet bekend. Groeten terug uit Spanje!

 7. Al een poosje niet op jullie blog geweest. Lees dat alles goed gaat. Gelukkig! Wij verlangen er naar om naar Spanje te gaan maar dat zit er voorlopig nog niet in, ben ik bang. Wel zitten we in het circuit van de vaccinaties. Ik lees dat het weer bij jullie ook niet je dat van het is. De beloofde versoepelingen gaan ook weer eens niet door! Toch hopen we in september af te kunnen reizen. Groetjes uit Den Hoorn en blijf gezond!

  Carla en Gerard Hage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: