2020 is afgelopen, de beste wensen voor 2021   11 comments


Zaterdag 2 januari 2021.

2020 was een raar jaar, met kale feestdagen. Edwin fietst veel, ik bak brood, puzzel, en werk zoveel mogelijk thuis. We beperken de sociale contacten tot zo ongeveer nul, we gaan één keer paella eten bij Ca Pelut, op het terras. Eén keer koffie met appeltaart met vrienden, één lunch bij andere vrienden thuis en buiten oliebollen bakken met de buren, dat is de samenvatting van december 2020.

Januari 2021 begint met een corona uitbraak in het dorp, voor de komende twee weken worden de rastro en alle activiteiten rondom het Driekoningen feest geannuleerd. Omdat we toch water moeten halen maken we een uitstapje naar Sagra en Benimeli, waar één zielige Koning nog net wat contact heeft met een handjevol kinderen en ouders. Er staat een koude wind. Maar gauw weer naar huis, bij de kachel die brandt een kop thee drinken met de laatste oliebollen. En dan de komende twee weken maar weer fietsen, brood bakken en puzzelen, in socale afzondering.

Geplaatst2 januari 2021 doorEdwin inGeen categorie

11 Reacties op “2020 is afgelopen, de beste wensen voor 2021

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Edwin en Cornelia, de beste wensen voor 2021.
  Ik had allang geen teken van leven gezien van jullie.
  Nu volg ik jullie belevenissen nog steeds via het blog, en niet via Facebook. Dus dat zou een oorzaak kunnen zijn.
  Goed om te lezen dat het nog goed gaat daar in Jalon, hoewel de Covid uitbraak van nu weer wat minder is.
  Verder lijkt jullie leven veel op dat van ons.
  Veel in solitaire toestand.
  Alleen het klimaat is bij jullie wat beter, veronderstel ik.
  Ik kijk zelf erg uit naar het moment dat ik weer een keer naar Spanje kan reizen, maar dat zal nog wel even duren vrees is.

  Groet, William.

  • Dankjewel! We hebben een heel droog jaar achter de rug met maar 486 mm regen. Vanaf gisteren regent het nu gestaag door en we hebben al 72 mm te pakken! Dat was hard nodig. Slechts een paar dagen per jaar komt de maximum temperatuur niet boven 10 graden maar dit is de tweede dag met maar 7 graden!
   Hopelijk kan je gauw weer naar Spanje en gegarandeerd dat het dan warmer is😉

 2. Pffffff . Dat is een flinke tegenvaller … wat je zegt …voor zover mogelijk nóg méér aanpassen.
  Sterkte .
  Lieve groet , XxRenRxx . 🍀

  Rijk en Ria van eck
 3. Voor jullie ook de beste wensen voor 2021 Cokkie en Edwin. Hoe erg is de uitbraak van Corona in Jalon, al is 1 besmetting er al 1 te veel.

  • Dankjewel! Het aantal besmettingen zijn nu in deze streek het hoogst van heel de Corona periode. Lockdowns zijn heel plaatselijk en vaak per gemeente. Hopelijk gaat het weer snel de goede kant op!

 4. Wat een narigheid, ook bij jullie nu weer…ach we slaan ons er wel met goede moed doorheen..in ieder geval hoop ik voor jullie op weer een mooi zonnig en gezond 2021 en misschien weer mooie foto’s van ons mooie Spaanse land..!

 5. Ook alle goeds 2021. Gezondheid en geluk en hopelijk een einde aan deze corona-periode. Ik ben blij te zien dat alles (relatief) goed gaat aangezien het heel stil is geweest hier in de blog…
  Met heimwee bekijk ik de foto’s, zou zo graag weer willen komen. Helaas zullen we de amandelbloesem dit jaar over moeten slaan…

  • Dankjewel, soms heb ik wel weer zin om een stukje te schrijven hoor maar vergeleken met 2007 toen we begonnen is er een hoop veranderd. Facebook en Twitter bestonden nog niet, hooguit een website en een blog.
   Wij hopen ook dat je weer heel snel van Spanje kan genieten en niet alleen van de foto’s!

 6. Ook ik al een poosje niet naar jullie blog gekeken. Maar er is helaas ook niet zoveel te vertellen, denk ik.Ook in Spanje kan je, behalve op de fiets, hoop ik, niet veel kanten op!. Of het moet zo zijn dat je je alleen maar, net als in het voorjaar, in je eigen gemeente mag bewegen? We hopen toch dat we in april naar Spanje kunnen reizen. Of zou dat nog te optimistisch zijn? Voorlopig moet mijn man (bijna80) zijn conditie op peil houden op de indoor Praxtour fiets, Hij wil zo graag nog een keer de Coll de Rates op!
  Groetjes en blijf gezond!
  Carla Hagen

  • Het aantal besmettingen is na kerst, oud en nieuw en de drie koningen enorm gestegen. We mogen nog steeds fietsen door heel de Comunidad Valencia op de gemeenten na die in Lockdown zijn. Dat is hier in de buurt Polop en Oliva. Ze hopen dat de genomen maatregelen voldoende zijn en anders zal ik ook iets aan indoor (buiten in de tuin) moeten gaan doen. Ik ben bang dat april wat optimistisch is. Wij (onder de 65 en kern gezond) zijn pas als laatste rond juni aan de beurt voor vaccinatie. Maar goed, je weet nooit hoe het loopt. De Coll de Rates is een prachtige klim!
   Groetjes terug uit Spanje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: