Lockdown corona, week 11 (fase 2)   7 comments


Zondag 31 mei 2020 (door Cokky).

Het ruikt heerlijk in de Pla de Llíber, de druiven bloeien. Het heeft veel geregend de afgelopen winter, er staat van alles in bloei. Hoewel we wat meer vrijheid hebben maken we er nog niet echt gebruik van, we fietsen wat in de vallei maar blijven voornamelijk thuis. Voor het eerst sinds de lockdown koffie op een terrasje gedronken, dat moet weer even wennen. De hele tijd denk ik aan afstand houden en het is niet zo ontspannen als het was vóór de lockdown. Dus drinken we vaak lekker thuis koffie en de oven is regelmatig in gebruik. Mijn eerste “carrot cake” oftewel worteltjestaart, is echt heerlijk geworden. Dan is het de beurt aan een brood: met wat zuurdesemstarter van de buurvrouw en intensieve begeleiding van Jasper uit Tarbena, is mijn eerste zuurdesembrood een succes, zowel qua smaak als qua structuur. Natuurlijk kan het nog beter, dat wordt aan gewerkt.
De poezen genieten van het lekkere weer, ze liggen zo lang mogelijk in de zon ´s ochtends, tot ze het te warm krijgen. Tijger probeert vriendjes te worden maar de rest heeft daar geen behoefte aan.  Koepoes slikt vrij veel Prednison en daar krijgt ze véél honger van. Nou vooruit dan maar, dan mag ze nog wel wat lekkers. Wéér op schoot? Nou vooruit dan maar, nu kan het nog.
Nadat het vogelbadje iedere ochtend leeg was en soms zelf ondersteboven lag, heeft Edwin een cameraval gekocht die ons vermoeden moet bevestigen over de daders. Meteen de eerste nacht laten de opnames zien dat een familie van vijf wilde zwijnen en een vos hun dorst lessen in onze tuin. En dat één schaal water niet genoeg is om de dorst van alle dieren te lessen. Dus zetten we er een schaal bij maar daar moeten ze eerst even aan wennen. De vogels drinken en badderen overdag: behalve houtduif, tortelduif, mus, merel en spreeuw hebben we ook de Europese kanarie en de roodkopklauwier al gezien. Altijd leuk, een nieuw speeltje.
Morgen gaat de hele Comunidad Valenciana naar fase 2, met weer wat meer bewegingsvrijheid, met verplichte mondkapjes en afstand houden. Fijn dat we weer wat verder mogen fietsen en dat Spaanse les weer begint, maar eigenlijk vervelen we ons nog steeds niet, thuis.

Geplaatst31 mei 2020 doorEdwin inGeen categorie

7 Reacties op “Lockdown corona, week 11 (fase 2)

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Hoi Beiden, Ben blij met de wekelijkse blogposts en met deze filmpjes ben ik even, met heimwee vervult, terug in Spanje. Met groeten Ton

  tosarbolitos
  • Hoi Ton! Heimwee kan ik begrijpen hoor. Ik wil het natuurlijk niet erger voor je maken maar door de regen is dit echt een prachtig groen voorjaar. Ik weet zeker dat het zuidelijker ook prachtig is. Nog een maand en dan gaan de grenzen weer open. Het gaat erg goed hier, de afgelopen 24 uur slechts 98 besmettingen in heel Spanje. Het komt goed.

 2. Geweldig om te zien die nacht beelden. Als ik in Spanje was zou ik ze horen, ik zie de ravages die ze aanrichten ( in augustus trekken ze de volle amandeltakken naar beneden 😡) nu kan ik ze zien.
  Johanna

 3. Jammer, dat ik het recept niet kan vinden van het zuurdesembrood, ziet er zo mooi en lekker uit

 4. Internet staat vól met recepten, kijk bv ophttps://www.xandrabaktbrood.nl/zuurdesem-2/basisrecept-desembrood-met-tarwedesem/ en kijk ook zeker eens op YouTube, veel instructiefilmpjes over desem maken en brood bakken.

 5. Eindelijk weer jullie site bezocht! Zat er ineens (weer) aan te denken! Dank voor de updates en de bijzondere nachtopnames!
  Groet, Betty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: