Lockdown corona, week 9 (fase 1)   2 comments


Zondag 17 mei 2020 (door Cokky).

Het “nieuwe normaal” doet zijn intrede, we zitten in Fase 1 en hebben wat meer vrijheid. Op de wekelijkse groentemarkt staan de kramen ver uit elkaar en Maribel van de gemeente staat bij de ingang met de desinfecterende handgel. De markt is niet meer op het plein, want daar was het onmogelijk om aan de nieuwe eisen te voldoen, door de nabijheid van de bank en de apotheek konden de kramen niet op voldoende onderlinge afstand geplaatst worden. De Policia Local deelt gezichtsmaskers uit voor de mensen die in de winkels en bars werken. Voor de klant is dat een stuk prettiger dan mondmaskers, met zo’n scherm zie je tenminste het hele gezicht, mét gezichtsuitdrukking.
De meeste terrassen gaan voorzichtig weer open. De Policia Local heeft de plek waar de tafels moeten staan, met twee meter afstand, gemarkeerd op het wegdek. Het plein ziet er al een stuk leuker uit zo, met veel parasols en wat minder geparkeerde auto’s. Ook de begraafplaats is weer open maar de toiletten zijn dicht en de kraan is afgesloten. Het regent weer een dag, alles is heerlijk groen en er bloeit van alles, zoals de cichorei en de wilde peen. In het dorp liggen beschilderde stenen met bemoedigende teksten, van “Xaló rocks”. Aan ons ruilraster hangen deze week kokoskoekjes, bananenbrood en muffins.

 

Hoogtepunt van de week is bronwater halen in Benigembla, eindelijk weer even een stukje rijden met de auto, het dorp uit. En boodschappen doen bij de Mercadona, in Benissa. Maar het allerleukste was wel een video op Facebook, uit Hellevoetsluis in 1964.
Met opnames op mijn lagere school, opeens herken ik Juffrouw de Snaayer, en Meester Jellema en Meester van Lien. Buurvrouwen Bakker en Tante Corrie en zelfs mijn vader komen even in beeld, en dat meisje helemaal links in de klas, ben ik dat niet zelf? Wat een fantastisch tijdsbeeld, wat geweldig dat dit bewaard is gebleven en dat het gedeeld is op Facebook.

 

Geplaatst17 mei 2020 doorEdwin inGeen categorie

2 Reacties op “Lockdown corona, week 9 (fase 1)

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. De drukte op de terrasjes valt nog alles mee! Maar het kan weer gelukkig..dat ruilraster is een geweldig idee, zo lekker én leuk contact met de buren..
    Mooie foto’s weer, dank jullie🌺

  2. Wat een mooie foto’s weer. Ziet er al weer een stuk gezelliger uit zo. Wij zijn zaterdag terug gaan rijden naar NL. Doodstille wegen. In België, zeker dicht bij Antwerpen leek het wel of daar geen Corona heerst. Gisteren tegen 17 uur op plaats van bestemming. Jongelui lopen gewoon met elkaar te dollen, het is druk met auto’s, fietsen en wandelaars en dan was het nog zondag. Ik houd mijn hart vast voor vandaag. Alcalali voelde echt veiliger. We moesten wel, verlopen rijbewijs. We hopen eind juni terug te kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: