Lockdown corona, week 8   2 comments


Zondag 10 mei 2020.

Het is genieten, voorjaar in de vallei: de Bèrnia op fietsen en de tijd nemen om ook wat foto’s te maken onderweg, wandelen met de katten, de bloemetjes bloeien en de vogels zingen. De katten vinden het best, die lockdown, ze krijgen lekker veel aandacht en knuffeltjes. Rosa Koepoes en Loesje, de oude poezedames, doen het nog best, de één dankzij Prednison, de ander loopt op Metacam, een pijnstiller.
De routine van de afgelopen twee maanden heeft een aantal dingen opgeleverd die ons goed bevallen en die misschien wel onderdeel gaan vormen van het “nieuwe normaal”, zoals het “ruilraster”: de ene buurvrouw deelt haar havermoutkoekjes en bananenbrood, de andere een bakje heerlijke curry, wij hangen wat van onze baksels op of nísperos. Het is meer dan een maand geleden dat we de eerste rijpe mispels plukten en iedere dag hebben we precies genoeg kunnen oogsten voor onszelf en de buren. De nísperos worden nu steeds groter en zoeter, de oogst loopt op zijn eind.
Morgen gaat de Marina Alta over op fase 1, met wat meer bewegingsvrijheid (per auto), we mogen weer andere mensen bezoeken en winkels en terrassen gaan weer beperkt open. Alles met strenge beperkingen, dit wordt de gevaarlijkste fase, gezien het risico op een tweede golf Covid-19 slachtoffers. We zullen zoveel mogelijk thuisblijven maar het is toch wel fijn als er weer wat leven komt in het dorp en we de kapotte grasmaaier zelf naar Benissa kunnen brengen.

Geplaatst10 mei 2020 doorEdwin inGeen categorie

2 Reacties op “Lockdown corona, week 8

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Oude tijden herleven. Niet meer dagelijks, dat was ook wel vaak, maar wekelijks de foto’s van jullie katten, ( achter)land en uitzichten aanschouwen. Ik begon ooit aan jullie prachtige blog tijdens onze zoektocht naar een huis in Spanje, en de eerste jaren daarna om mij in NL te laven aan het Spaanse leven. Nu ben ik 5 maart gestopt met werken oa om ook langer in Spanje te kunnen leven en zit ik te wachten tot ik weer naar onze finca kan. Weer kan ik zo even het Spaanse leven ervaren!

    • Leuk Johanna! De tijden zijn ook veranderd. Toen we in 2007 begonnen waren er alleen nog websites en blogs. Dat is enorm veranderd met de komst van Facebook, Twitter, Instagram enz.
      We gaan het proberen om weer af en toe volhouden om te bloggen. Ik begrijp dat je naar de Finca en de olijfbomen verlangd. Het komt vast goed. Hartelijke groeten uit Spanje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: