Lockdown corona, week 6   3 comments


Ik hoor een kind roepen in de verte! Vandaag mogen ze voor het eerst weer naar buiten, onder leiding van een volwassenen, maximaal een uur, niet verder dan één kilometer van huis. Gisteren was de laatste zaterdag van april, de dag van de “romero”, waarop iedereen zelf “bollos” bakt en het hele dorp omhoog loopt bij La Solana om te picknicken en rozemarijn te plukken. Gezellig, met de muziek erbij en iedereen stopt voor een praatje en proeft van elkaars baksels. Dit jaar zijn de balkons versierd en eet iedereen thuis de  bollos op. Als de Covid-19 cijfers blijven dalen mogen de volwassenen over een week weer individueel sporten en wandelen, onder strikte voorwaarden uiteraard, die in de loop van de week bekend gemaakt gaan worden. De diesel is goedkoop maar we kunnen nergens heen met de auto. Het klussen wordt steeds lastiger: de latjes zijn op, het blik verf is leeg, en de stapel afval die naar het ecoparque moet is flink gegroeid. De auto moet een beurt en mijn schoenen liggen al zes weken bij de schoenmaker. Tussen eten koken, koekjes bakken, nestkastjes maken, gras maaien en huiswerk maken proberen we er het beste van te maken. In de loop van de week presenteert de regering het tijdpad en de plannen voor de verdere versoepeling van de quarantaine maatregelen. We zijn benieuwd….

Geplaatst26 april 2020 doorEdwin inGeen categorie

3 Reacties op “Lockdown corona, week 6

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Afgelopen donderdag met “doorreispapieren” van het consulaat met onze Spaanse auto naar Nederland gereden (normaal vliegen we), in heel Spanje, Frankrijk en België geen personen-auto op de weg, wel best veel vrachtverkeer. Alleen in Nederland was het op de weg gewoon net zo druk als altijd (!!) mensen op straat, fietsers alsof er niets aan de hand is., onbegrijpelijk wanneer je net Spanje hebt verlaten, gewend aan overal mondkapjes en stille straten …als dat maar goed gaat…handhaven schijnt hier moeilijk te zijn en de politie is je allerbeste vriend. Als ik boodschappen ging doen bij de Mercadona stond er regelmatig guardia civil op de hoek en altijd schrik je dan even, in Spanje heb je nog respect voor regels en iedereen houdt zich er netjes aan, het is nu tenslotte voor ons eigen bestwil.
    Overigens nauwelijks controle gehad onderweg en geen enkel probleem bij de grenzen, hoe we terugkomen zullen we dan wel weer zien…..sterkte en gezond blijven!!!
    Groeten Trudi

    • Bedankt Trudi voor je verslag. Leuk om te lezen dat jullie vlot naar Nederland zijn gereden. Inderdaad verbaas ik me ook en dat er In Nederland dan ook nog geklaagd wordt over de “Lockdown”. Je mag eigenlijk alles doen met een paar kleine beperkingen. Misschien pakt het goed uit. Dat is afwachten en pas achteraf te zeggen. Elk land heeft een team van deskundigen die de regering adviseert dus houd ik me aan de regels, ze hebben er meer verstand van dan ik. Morgen horen we de nieuwe regels over het wandelen en fietsen die op 2 mei ingaan. Paso a paso vamos a más libertad!

  2. En het levert weer tuin en katten foto’s op! Dat is leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: