Lockdown corona, week 4   10 comments


Zondag 12 april 2020, Eerste Paasdag.

Het is de saaiste Semana Santa ooit, geen processies dit jaar. Het zijn mooie tradities, het is een heel bijzonder gevoel om met zoveel mensen door het dorp te lopen in plechtige stilte, met kaarsen en de treurige muziek. Het zijn kippevelmomenten, als bij de “Encuentro” het meisje de beelden toespreekt en de sluier van het beeld van de Maagd Maria afgehaald wordt. Het is afwachten hoe het volgend jaar zal zijn, processie lopen met mondkapjes op?

Het voorjaar zet langzaam door maar de temperaturen blijven laag en er wordt weer regen voorspeld. We hebben de kachel nog steeds aan, dat is vrij ongebruikelijk voor half april. Het was een huishoudelijke week, met hout stapelen, rozijnenbollen bakken en een beetje opruimen op zolder. De camera verveelt zich en ons haar wordt te lang. Hoe zou Inma dat doen, als de kapsalon weer open mag? Een wachtlijst, of lootjes trekken? Ze zal per klant extra tijd nodig hebben om het gevolg van het thuiskapperen te corrigeren, deze week moet hoe dan ook de schaar erin.

 

Geplaatst12 april 2020 doorEdwin inGeen categorie

10 Reacties op “Lockdown corona, week 4

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Je klinkt een beetje somber, moed houden hoor.

 2. Sinds we 25 jaar geleden voor het eerst de Paasvakantie in Spanje doorbrachten hebben wij dit weder nog nooit meegemaakt !

 3. Bizarre tijden…we zullen deze periode lang heugen. Toch een gezellig Pasen samen 😘

  Carol Hendrikx
 4. Ook hier lange haren. maar wel heel mooi weer. Hopelijk vinden ze iets waardoor het niet meer zo gevaarlijk is. Wij wilde eigenlijk voor het eerst deze tijd in Spanje zijn. Maarja misschien volgend jaar. We houden hoop.

 5. Zijn 10 maart in Spanje aangekomen voor een periode van een maand of 3 om heerlijk te gaan fietsen. 15 maart , de lockdown! 5 weken verder, 100km gefietst naar de supermarkt. Naar huis of toch maar 28 april afwachten?

  • Naar huis wordt ook nog een heel gedoe maar is wel mogelijk. Ik had gehoopt dat we vanaf vandaag weer zouden mogen sporten en dat er weer gewandeld zou kunnen worden maar helaas, nog niet. De corana cijfers gaan de goede kant op dus wie weet. De noodtoestand wordt heel langzaam soepeler dus ik hoop dat wij nu aan de beurt zijn om weer te mogen sporten. Overigens denk ik dat ik niet naar Spanje was gekomen begin maart. Op 9 maart waren er al 2000 besmettingen voornamelijk in Madrid maar ook al in alle grotere steden. Er was nog geen negatief reisadvies, wat ik toen wel vreemd vond. Spanje reageerde wat te laat.

   • Het is nu 24 mei en nog steeds in la Hoya. Geen spijt van gehad. Heel veilig gevoel in een kleine gemeente op het platteland waar iedereen zich keurig aan de regels hield en houdt. Wel kijken wij nu uit om naar Nederland te keren. Ook een beetje met een angstig hart, dat wrk.Wachten nu even af wat Frankrijk gaat doen, want overnachten op de snelweg trekt ons niet zo aan. We hopen dat alles goed blijft gaan zodat mijn man in het najaar toch nog een keer die Coll de Ratjes kan fietsen. Of vanuit Gandia of vanuit villajoysa. Veel fietsplezuer nog in Spanje of in Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: