Worstenfeest 2020   Leave a comment


Zondag 1 maart 2020 (door Cokky)

Lokale producten worden weer steeds populairder : worst van de slager, brood van de bakker, wijn van de bodega, honing van de imker. En als de lokale bedrijven, verenigd in TotValldePop, hun jaarlijks worstenfeest organiseren is de toeloop altijd groot. Op een zonnige zondagochtend is het een populair uitje: even een broodje worst eten met een wijntje erbij, en nog wat lekkers kopen om mee naar huis te nemen. Ieder jaar wordt er een “torraor de honor”, de ere-barbecuer, uitgenodigd, iemand die zijn sporen verdiend heeft op het gebied van gastronomie. Dit jaar valt de eer te beurt aan Pep Romanya, van restaurant Pont Sec in Dénia.

“Daar móet je een keer gaan eten”, zegt Nuria minstens één keer per week tegen me. Pep vertelt dat hij werkt met de beste ingrediënten en dat Miquel, de slager van Castell de Castells die hier demonstreert hoe hij worst maakt, iedere week worst aflevert bij het restaurant. De keuken van Pont Sec is traditioneel Valenciaans, met producten uit de streek. Paella, coca, inktvis, en érg traditionele gerechten als de gezouten ingewanden van tonijn.

We gaan naar huis met een tas vol lekkere dingen van de bakker uit Xaló en heerlijke honing van de imker uit Benigembla.

En dat restaurant, dat moeten we toch maar eens een keer gaan uitproberen.

Posted 1 maart 2020 by Edwin in Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.