Naar de escaldà van Ovidio Mas, in Llíber   2 comments


Zaterdag 31 augustus 2019 (door Cokky).

“Ik weet niet of we hier het eind van een tijdperk zien, of het begin van de terugkomst van de traditionele rozijnencultuur”, zegt de gids. Ik gok zelf op het laatste. De familie van Ovidio Mas is de laatste in de Marina Alta die nog commercieel de moscdatel druiven verwerkt tot rozijnen en met de toenemende belangstelling voor gezonde, natuurlijke voeding, herkomst kilometer nul, denk ik dat de verkoop weer gaat toenemen. De gids is docent Fysische Geografie, een zeer gedreven man die enorm veel weet, en wij mogen mee met de groep geïnteresseerde senioren van de universiteit van Valencia. De familie Mas werkt opgewekt door en beantwoordt alle vragen van die zeventig nieuwsgierige toeristen die honderden foto´s maken. Het kleurverschil met de druiven die gisteren gedaan zijn is al goed te zien. De rozijnen, met als merknaam “Panses de Denia”, verpakt in leuke kleine houten kistjes, zijn op steeds meer plaatsen te koop, kijk voor meer info op de Facebookpagina van “Frutos Secos La Pansa Llíber”.

Op zondag 8 september organiseert de gemeente Llíber een openbare escaldà voor inwoners en toeristen, voor het programma van de Feria del llaurador op 7 en 8 september : kijk op de agenda van de website van de Tourist Info Vall de Pop : www.valldepop.es

Posted 1 september 2019 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Naar de escaldà van Ovidio Mas, in Llíber

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wat leuk!
  Als jullie (of iemand anders) nog eens met hem meewillen organiseert hij vele andere leuke excursies. Niet alleen in valencia of alicante, maar ook in bv israel, ethiopie of nederland!
  Je kan hem bereiken op: artemio.cerda@uv.es.
  Groetjes
  Saskia
  (Zijn nederlandse vriendin)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.