De rotsschilderingen van de “Cova del Mançano”   10 comments


Zondag 17 februari 2019.

Dankzij subsidie zijn de rotsschilderingen in de “Cova de Mançano” afgezet met een hek, en is er een pad naartoe gemaakt. De rotsschilderingen staan op de lijst “patrimonio de la humanidad” van de UNESCO. Het is een mooie wandeling, vanaf Masserof. Rubén, de archeoloog, wijst de schilderingen aan en legt ons uit wat we zien. Dat is maar goed ook want anders was het ons niet opgevallen dat er iets te zien is. Zelfs de mannen van het museum moeten even goed kijken welke afbeelding ook al weer waar zit. Maar met wat toelichting en een beetje verbeelding zien we de kleine, duizenden jaren geleden gemaakte afbeeldingen. In de toekomst zullen ze schoongemaakt worden, eeuwenlange regen en de kalk die dan uit de rots oplost en omlaag druipt hebben ze geen goed gedaan. Waarschijnlijk komen er dan nog wat meer tekeningen te voorschijn. Vanuit het museum zullen regelmatig excursies georganiseerd worden. De onwetende leek die op eigen houtje wil gaan kijken en dus van buiten het hek moet kijken, kan beter een verrekijker meenemen en dan nog valt het niet mee om wat te ontcijferen. We moeten maar weer eens naar de Pla de Petracos, tussen Benigembla en Castell de Castells, die schilderingen zijn een stuk duidelijker. Na afloop rijden we nog even de Bernia op, wat is het hier toch schitterend.

Posted 17 februari 2019 by Edwin in Geen categorie

10 responses to “De rotsschilderingen van de “Cova del Mançano”

Subscribe to comments with RSS.

 1. Prachtig .. !!!

  rijk en ria van Eck
 2. Waar loopt dat pad dan? ik ben er vorige week nog langsgekomen en heb niets gezien, het pad naast de barranc was zelfs bijna dichtgegroeid.

 3. Inderdaad prachtige foto’s. Doe ik volgende week met mijn man. Nu hier een weekje alleen en durf niet zo goed uit vrees mijn weg te verliezen. Het is ook steeds gezelliger in groep of met gewoonweg in gezelschap.

  lucrece Vervaeke
 4. Vandaag er eens een bezoekje gebracht, er is inderdaad niet veel te zien 😦
  Heb het wel even op Wikiloc gezet en ingetekend op de OSM voor als er anderen zijn die hem zoeken.
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/cova-del-mancano-xalo-34361186

 5. Ser tonto del haba…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.