Driekoningen 2019   2 comments


Zaterdag 5 januari 2019.

Je zou denken dat iedereen het wel een beetje zat is, al die feestdagen. Maar de mensen met kleine kinderen moeten nog éven volhouden. “Ben je braaf geweest?” is de vraag die door ooms en tantes en vrienden gesteld wordt aan ieder kind. Zo ja, dan brengen de Reyes Magos, de Drie Koningen, vast wel cadeautjes voor je. Op de avond van 5 januari is de cabalgata, de “intocht”. Bij de benzinepomp wachten we tot de Pages met de fakkels in de verte verschijnen. De kleine kinderen zijn zenuwachtig, de fanfare begint te spelen en dan trekt de stoet naar de kerk. Er wordt met snoep en confetti gestrooid, het lijkt net de intocht van Sinterklaas. In de kerk worden de Koningen welkom geheten door meneer pastoor en de burgemeester, en dan begint het uitdelen van de cadeaus. Daarna gauw naar huis, want daar wachten nog meer cadeautjes!

Posted 5 januari 2019 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Driekoningen 2019

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hoi Edwin en Cokky,
  We vinden het een mooie omgeving. Wij vroegen ons daarom af of de Xalo Vallei een specifiek klimaat heeft gezien de ligging? Kunnen jullie daar iets meer over zeggen? Dank alvast!
  Edwin & Noor

  • Het gemakkelijkst is om even in ons blog te zoeken via het zoekveld op: microklimaat. Vanaf 2007 heb ik regelmatig iets geschreven over de vallei en de plek waar wij wonen. Het klimaat verschilt hier op korte afstand enorm.

   Met vriendelijke groet!
   Edwin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.