Een bezoekje aan Málaga   2 comments


Dinsdag 12 juni 2018 (door Cokky).

Spanje is groot en erg divers. Een stedentripje Málaga met een vriendin stond al een tijdje op de wensenlijst, vooral na de enthousiaste verhalen van Anne, die er zelfs een reisgids over schreef. 

Málaga ligt hier ruim 500 kilometer vandaan, in Andalusië, en voelt veel “Spaanser” aan dan de Valenciaanse omgeving hier.  Het accent is anders, de tapas-cultuur is veel uitgebreider en al serveren ze er ook paella, er staan gerechten op de kaart waar we nog nooit van gehoord hebben. Aan het strand roosteren ze sardientjes en inktvis aan een spies. Vanuit een appartementje in het centrum lopen we vele kilometers, over de boulevard, langs de pier, door het voetgangersgebied in het centrum. We stoppen in leuke bars, in mooie winkels en aantrekkelijke restaurantjes. Er zijn ook veel leegstaande panden, en wegwerkzaamheden, het lijkt alsof de stad nog maar pas ontwaakt is na een lange economische crisis. Voordeel is dat de sfeer authentiek is, het centrum is geen openluchtmuseum maar een levendige mix van oud en nieuw. We kijken onze ogen uit in de overdekte markt, bij de Moorse Alcazaba en het Romeinse theater, de mooie parken en de oude geveltjes. Er zijn nog band- en garenwinkeltjes maar ook hipster-bars. We ontbijten met verse churros in een traditionele bar en de dag erna nemen we geroosterd brood in een antiquiteitenwinkeltje annex urban uitspanning. Keus te over qua restaurants, van veganistisch tot gegrilled Argentijns vlees. Tot midden in de nacht zitten de terrasjes gezellig vol. We maken nog een tripje naar het achterland, in Alhama de Granada maken we een prachtige wandeling door de kloof.

We zouden een paar musea bezoeken maar dat is niets van gekomen, zelfs de kathedraal zijn we niet ingeweest. Des te beter, dan moeten we nog een keer terug.

 

Posted 12 juni 2018 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Een bezoekje aan Málaga

Subscribe to comments with RSS.

  1. Een heel andere sfeer Cokky. Helemaal anders als onze streek hé?

  2. Zeker waar ,s’avonds en in de weekends bij de vele tapasbars in de oude stad heerst er een ongelovige sfeer , lekkere vino dulce de malaga, lekkere tapas bij taperia cervantes, enz……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.