Een landrovertochtje naar Vall d´Alcalà en Beniaia   1 comment


Zondag 3 september 2017.

Het is een perfecte dag voor een uitstapje het binnenland in. In Mark en Rik vinden we twee gewillige slachtoffers voor een rondleiding, met de belofte dat een prima lunch deel uitmaakt van het programma. De eerste stop is richting Castell de Castells, bij Pla de Petracos, om de zevenduizend jaar oude rotsschilderingen te bekijken. We rijden verder over het smalle rustige weggetje om via Vall de´Ebo bij de Vall d’ Alcalà aan te komen. Eerst bekijken we de sneeuwput, dan lopen we een rondje door de ruïne van het dorpje waar in 1609 alle Moorse inwoners verdreven werden. Bij Font D´Alcalá is een tafel voor ons gedekt op de sfeervolle binnenplaats. We hebben hier al vaker erg lekker gegeten maar vandaag heeft Inés zichzelf overtroffen. De drie voorgerechten zijn heerlijk, we kiezen allemaal hetzelfde hoofdgerecht, een knapperig rolletje gevuld met langzaam gegaard lamsvlees met amandelen en dat smaakt fantastisch. Flesje wijn, prettig gezelschap, een bijzonder plekje, meer heb je niet nodig op een zondag. Op de terugweg stoppen we even in Beniaia waar een echtpaar bezig is amandelen van de bast te ontdoen. Tegen de muur van de kerk ligt een steeds grotere hoop afval, het geluid van het motortje klinkt door het hele dorp.

De bar in Beniaia staat nog steeds te huur, maar ook deze keer lukt het ons niet om een stel nieuwe inwoners aan het dorp toe te voegen.

Posted 3 september 2017 by Edwin in Geen categorie

One response to “Een landrovertochtje naar Vall d´Alcalà en Beniaia

Subscribe to comments with RSS.

  1. Voor het eerst dat ik de muurschilderingen goed gezien heb. Knap gefotografeerd ! Verschillende keren staan kijken en kon ze niet eens ontdekken 😱.

    Henk en Riet Huge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s