Via Llíber en Gata naar Jesus Pobre   3 comments


Zondag 27 augustus 2017 (door Cokky).

Zondagochtend, tijd voor een ritje met de e-bike. De agenda staat vol vandaag met mogelijke bestemmingen: de tentoonstelling “Art al Vent” in Gata de Gorgos, de “escaldà” in Jesus Pobre en de aankomst van de Vuelta de España op Cumbre del Sol. Eerste stop is in Llíber, bij het beeld van de “escaldà”, het proces waarbij moscatel druiven bewerkt worden zodat ze in een week tijd veranderen in heerlijke grote rozijnen. In Jesus Pobre houden ze deze mooie traditie in ere.

In Gata hangen weer schitterende kunstwerken vanuit de hele wereld van de balkons te wapperen. In Jesus Pobre is het gezellig druk en het is fantastisch om te zien met hoeveel plezier de oude traditie levend gehouden wordt. De burgemeester werkt mee en beantwoordt alle vragen van toeristen, in verschillende talen. Als alle druiven behandeld zijn komt de dansgroep optreden in de Riu Rau. Weer thuis heb ik nog geen 40 kilometer afgelegd. De Vuelta bekijk ik wel op de tv vanmiddag, dan kan ik goed zien of het project van Benissa goed in beeld komt.

Posted 27 augustus 2017 by Edwin in Geen categorie

3 responses to “Via Llíber en Gata naar Jesus Pobre

Subscribe to comments with RSS.

  1. Leuke, interessante en drukke zondag . De actie was goed in beeld .,👍 Groet RenR

  2. Er is zo te lezen , erg veel te doen in jullie omgeving! Is dat in november ook zo? Wij zijn dan in Gandia, maar kunnen best een nachtje op de camperplaats in Xalo gaan staan! Houden jillie site in de gaten! Doen we trouwens al jaren. Groetjes uit Den Hoorn zh

    Gerard en Carla Hagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s