Beni….   1 comment


Tien jaar geleden… Hace 10 años…

Zondag 24 juni 2007

De Quebrantahuesos is een uitzonderlijk zware toertocht door de Pyreneeën die ieder jaar op een zaterdag in juni verreden wordt. Meteen daarna gaat de zomerstop in. Vroeger was dat het doel waar de fietsclub naar toe werkte. Het hele seizoen was erop gericht die tocht van 205 kilometers en 3300 meters hoogteverschil tot een goed einde te brengen. Maar tegenwoordig hebben de mannen het te druk om te fietsen. Ze hebben nu bijna allemaal een eigen bedrijfje en dat kost tijd en energie. De fietsclub van Xaló dobbert een beetje stuurloos rond zonder de strakke rittenplanning van voorgaande jaren.
Als we om 8 uur bij de bar naast de kerk aankomen, moet er eerst overlegd worden waar we heen gaan. Wíj gaan naar Benissiva, beslist Juan. Groep A besluit wel in hun eigen tempo te rijden maar zich in Benissiva bij Groep B te voegen voor de almuerzo. (“Beni” betekent “zoon van” en dateert uit de tijd van de Moren). Nee, zegt Juan, in Benissiva duurt het zo lang, weet je wat? We gaan naar Benirramma. Maar dan rijden we eerst door naar Beniali, anders zijn we er te vroeg.
Tegen de tijd dat we met groep A Benissiva voorbij zijn weten we niet meer wat we nu afgesproken hebben. Welnee, zegt Ruben, Juan gaat nooit voorbij Benissiva, dat vindt hij te ver klimmen. Maar Cokky wil vast niet naar Benirrama, die laatste helling is veel te steil. Dus uiteindelijk, als we Benitaya en Benisili al voorbij zijn besluiten we maar in Al Patró pauze te houden. En pas thuis, via Benimeli en Benichembla komen we Groep B weer tegen, de bar in Beniramma was dicht, want de barman had gisteren een bruiloft. Soms zie je door de Beni´s het bos niet meer.

Posted 24 juni 2017 by Edwin in Geen categorie

One response to “Beni….

Subscribe to comments with RSS.

  1. Wat zijn het toch leuke ( chaotische ) mensen , die Spanjaarden . Lachen .😎😎

    rijk en ria van Eck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.