De “Gran cagá” oftewel “Waar poept de ezel?”   2 comments


Zondag 23 april 2017.

Meestal is een stier de hoofdrolspeler maar dat is duurder, en dan moet er een verzekering afgesloten worden. Vandaar dat Rosita, de ezel van Luis mag gaan bepalen wie er vandaag 500 euro rijker gaat worden. Voor 5 euro koop je een nummer en waar de ezel schijt, valt het geluk. De eerste hoop stront telt niet omdat het beest meestal na het transport van de zenuwen meteen een hoop achterlaat. En als de tweede hoop valt en je bent niet aanwezig, krijg je ook het geld niet, staat in de voorwaarden. Dus je moet erbij blijven, wachten, een broodje eten, een biertje drinken, een sombrero kopen en dan koffie en koek kopen van de Festeros. Want het doel is geld verdienen voor de feesten van augustus. En je mag de ezel niet plagen of lastig vallen, ik heb haar wel mijn nummer laten zien, iemand anders fluisterde het een paar keer in haar oor, maar ik geloof niet dat het haar wat kan schelen. De Festeros strooien hooi uit zodat ze over het hele stuk gaat rondlopen om iedereen evenveel kans te geven. Er is een springkasteel voor de kinderen en “carretons”, de stier op wieltjes. Tegen de tijd dat we het zat zijn heeft de ezel alleen nog maar gepiest. Lore heeft ons ticket in bewaring genomen, de kans is 1 op 500.

 

Posted 23 april 2017 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “De “Gran cagá” oftewel “Waar poept de ezel?”

Subscribe to comments with RSS.

  1. Go ,wat hebben jullie toch leuke gebruiken ,je zou er jaloers op worden .Ik ben benieuwd wat er in mei allemaal te doen is ,wil zoveel mogelijk meemaken als het kan .Zo U wat voor ons op een rijtje willen zetten ,indien mogelijk ,wij verheugen ons al op de volgende maand om weer in Parcent te verblijven.Alvast bedankt en hartelijke groeten van Anny .

    Anny .Creemers
    • Het beste kunnen jullie even langs de Touristinfo in Xalo gaan. Cokky werkt daar ook heel vaak. Ze zijn gesloten op zondag en maandag. Open van 9.00 tot 14.00 uur. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.