Van Alcalà de la Jovada naar Beniaia   8 comments


Zaterdag 11 maart 2017.

Wat een schitterende dag hebben ze uitgezocht in Alcalà de la Jovada voor deze excursie. De zon schijnt , de vogels zingen, de bloemetjes bloeien en de temperatuur bereikt waarden alsof het juni is. Om half elf verzamelen we ons bij Font d´Alcalá, waar we erachter komen dat we Inès, de kokkin, al heel lang kennen omdat ze vroeger in Xaló werkte, toen Bistro Sélène nog Caramull heette. Onder leiding van archeoloog Josep lopen we langs een aantal ruïnes van verlaten Moorse nederzettingen naar Benialí. We zijn het dorp nog maar net uit of we komen al een vrouw tegen die kruiden aan het zoeken is. In Beniaia mogen we eerst even bijkomen in de koele kerk en daarna bezoeken we een familie waarvan oma de traditionele recepten met kruiden doorgegeven heeft aan Inès.

Op de terugweg, op de Pla de Viñes, legt de burgemeester, die ook meewandelt, uit dat ze hier weer druivenstruiken willen aanplanten, dat ze de verlaten stukken grond weer in gebruik willen nemen en de lokale economie willen stimuleren. De bar in Benialaí is van de gemeente en staat momenteel leeg, dus of we nog iemand weten die voor 100 euro per maand de bar wil uitbaten? Een huisje in het dorp kost nog eens 150 euro per maand. Deze omgeving is schitterend, het dorp is heerlijk rustig, er komen best veel wandelaars en fietsers langs. Het lijkt me heel gezellig, ik ga buiten op een stoel zitten en praat iedereen naar binnen en Cokky kan dan lekker broodjes smeren en koffie zetten. Maar ze wil natuurlijk weer niet, jammer hoor. We lopen langs de wasplaats, langs bloeiende pruimenbomen en orchideeën, steken het helder stromende riviertje over en na bijna tien kilometer gelopen te hebben komen we weer uit bij het beginpunt. We hebben het warm en een koel biertje smaakt prima. Aan twee lange tafels nemen we plaats, het eten is ronduit fantastisch. De gesprekken worden steeds geanimeerder en als ik niet uitkijk word ik nog ingelijfd bij een roeiploeg in Dénia. Nee, dat doen we toch ook maar niet. Wat we wél moeten doen is vaker dit soort uitstapjes maken, het binnenland is fantastisch en we hebben nog een hoop te ontdekken.

Door op een foto te klikken kom je in de serie.

Posted 11 maart 2017 by Edwin in Geen categorie

8 responses to “Van Alcalà de la Jovada naar Beniaia

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dat klinkt wel erg aantrekkelijk. Kroegbaas worden en voor weinig een huisje. Ik wou dat ik de stap durfde en kon maken. Hmm..
  Maar eens een nachtje over slapen.
  Probleem, ik spreek geen Spaans! !

  William v.d. Bliek.
 2. Flauw hè dat Cokky dat niet wil dat is heel wat anders dan huisman 👨‍🍳😅 en gemeenteraadslid .
  Fijne zondag XXXXX

  Henk en Riet Huge
 3. waar jullie gegeten hebben is dat een restaurant, of was het alleen geopend voor jullie groep

 4. Wat maken jullie toch mooie excursies! En dan nog altijd heerlijk eten toe. Gaat deze excursie uit van de gemeente Jalon of komen jullie er zomaar bij??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.