Geen bed & breakfast   2 comments


om18-uur-10_col-de-rates

Maandag 12 november 2007.

bed-and-breakfastNa een zonnige dag gaat de zon romantisch onder. Nu met een wijntje op het terras, gezellig praten met de gasten. Dat wil iedereen wel.
Het lijkt wel of iedereen uit Nederland weg wil om in een mooi, warm land te gaan wonen. Er moet nog wel brood op de plank komen en hoe is dat makkelijk te realiseren? Met een bed & breakfast! Je koopt een goedkope ruïne, knapt hem een beetje op en het geld stroomt binnen. Leuk, gezellig, en iedereen kan het. Nou, wij niet. We hebben het een beetje uit mogen proberen in het huis van iemand anders en we hadden al snel door dat wij daar niet geschikt voor zijn. Gasten ontvangen met een hapje en een drankje, uurtje praten, prima. Maar iedere dag weer al die bedden opmaken en wc´s schoonmaken, daar is de lol gauw af. Vooral als de gasten tot een uur of half elf ´s ochtends in bed blijven liggen. En er komen ook minder leuke gasten, en mensen die denken dat de gastheer ook chauffeur/reisleider is. In de amandelboomgaard waar ik aan het zagen ben staat een prachtig pand. Aan de rand van het dorp, groot, stijlvol, verlaten en vervallen. Het zou héél geschikt zijn voor een B&B, maar het is niet te koop. De eigenaar wacht gewoon totdat het bestemmingsplan gewijzigd wordt. Als er een hele woonwijk op gebouwd wordt, levert de grond nog véél meer op. In de etalage van de makelaar hangt een vergelijkbaar pand, vraagprijs: 1,1 miljoen euro. En dan moet alles nog gerenoveerd worden. Nee, hier aan de Costa Blanca is de tijd van goedkope ruines voorbij. Ik hoef geen B&B, laat mij maar lekker brandhout zagen.

Posted 27 januari 2017 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Geen bed & breakfast

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dit bericht zouden veel mensen moeten lezen. En ik ben het helemaal met je eens: lekker brandhout zagen. Als je dat hier in Spanje op je gemakje kunt, om in de winter je huisje te verwarmen, is dat toch fantastisch?

  2. Wel een mooi pand. Inclusief mooie oude Landrover?

    William v.d. Bliek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.