In 6 dagen net zoveel regen als in 11 maanden   12 comments



Maandag 23 januari 2017.

Een heel erg droog jaar kan 2017 niet meer worden. In de afgelopen 6 dagen viel er al 315 mm en dat is meer regen dan in de 11 maanden van vorig jaar. Toen regende het in de periode van 1 januari tot en met 1 december slechts 277 mm. Zelfs de mensen van de gemeente Xaló die over de drinkwatervoorziening gaan zijn dik tevreden en vinden het zo wel genoeg. Er is nu zelfs voldoende water tot 2019. Ook het stuwmeer van Gudalest is de afgelopen 10 jaar nog niet zo vol geweest. Vanmorgen om 7.55 uur was de waterhoeveelheid toegenomen tot 10.77 hm3, dit is 84% van de capaciteit en 10,77 miljoen kuub water, er kan nog 2 hm3 bij en dan moeten de sluizen open. 

Geplaatst23 januari 2017 doorEdwin inGeen categorie

12 Reacties op “In 6 dagen net zoveel regen als in 11 maanden

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Dat geeft toch wel weer een goed gevoel, toch?
    Maar goed, nu is het wel genoeg geweest. Graag weer een beetje zonneschijn!

    Margreet & Derk
  2. Goed om te lezen dat het stuwmeer van Guadalest inmiddels bijna vol is. Enkele dagen geleden las in nog dat het op dat moment nog slechts voor 60% gevuld was. Dat komt uiteraard ook door het nastromen van het water uit de omgeving van het stuwmeer. En het zal ook nog zo’n 2 maanden nastromen nadat de regens zijn opgehouden.

  3. Ondanks de narigheid die onweer en regen meebrachten toch fijn dat er nu zoveel water is. In een woestijn zou je niet willen wonen .
    Kus XXXXX

    Henk en Riet Huge
  4. Dat is nou eens een mooi resultaat van een collectieve regendans 😉 Nu met z’n allen de zonnegroet 🙂

    Willem Gruijters
  5. En ook weer 16 graden. Ongelofelijk eigenlijk. Kan ik mijn laarsen aantrekken en de tuin gaan inspecteren.

  6. Zit nu heerlijk, achter glas, in het zonnetje. Wat een heerlijke stilte buiten na zoveel regen en heftige storm die van geen ophouden wist. Heel fijn toch dat er voor de natuur zoveel regen gevallen is en uiteindelijk voor ons ook zoveel water weer voorradig is.
    Dank nog voor je prachtige sneeuwplaatjes……een unicum in deze regionen!
    Groeten van Anton en Marion, Moraira

    Marion van Gerwen
    • Inderdaad: we hebben een historische gebeurtenis meegemaakt. Hier schijnt ook weer regelmatig de zon en nu kan alles lekker drogen. Reken er maar op dat we een heel erg groen en bloemrijk voorjaar krijgen!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.