Het regent, het zegent   7 comments


Maandag 19 december 2016.

Eindelijk, het water dat zo hard nodig is, valt. Gisteren 62 liter per vierkante meter, vandaag, om half elf in de ochtend, zitten we al op 47 liter. De rivier stroomt, scholen zijn gesloten. In een paar dagen tijd weten we de verwoestijning weer een jaartje uit te stellen en zijn de ondergrondse watervoorraden weer op peil. “Llueve a cántaros” zeggen de Spanjaarden, alsof er iemand een kruik water leeggiet. “It´s raining cats and dogs”, zegt het weerstation. Af en toe regent het héél even héél hard, komt het in een hoeveelheid van 100 liter per uur naar beneden. De kachel brandt, kat op schoot, ik heb een goed boek en ik hoef niet naar buiten om de regenmeter leeg te gooien want het weerstation regelt dat allemaal zelf.

Posted 19 december 2016 by Edwin in Geen categorie

7 responses to “Het regent, het zegent

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gefeliciteerd eindelijk waar je zo op hoopte. Er komt vast nog meer !
  Kus XXXXX

  Henk en Riet Huge
 2. Hoi Edwin, de masseur waar ik al 25 jaar kom is een week geleden gestopt met zijn werk, heeft zijn huis verkocht en is voor het goede weer naar Spanje gegaan. Heeft een paar dagen in Calpe in hotel Ifach gezeten en heeft nu een appartement in Javea. Hij is dus net is de slechte periode gekomen 😦 .
  Gr Martin

 3. Wat een zegen! Wij hebben in onze droge vallei op de Oostoever van de Ebro in vier weken 70 mm gekregen, zijn we ook al blij mee! Gelukkig meten de buren, want vanuit een heerlijk zonnig Nederland kan ik ons regenmetertje niet legen. De natuur geniet! Hopelijk heb je een lekker boek!

 4. Fijn dat je thuis kunt blijven met de katten om je heen. Wij moesten gisteravond terug naar Nederland. De reis naar het vliegveld viel echt niet mee, na vier dagen zware regen en onweer. Op de secundaire wegen lagen veel grote stenen doordat de rivier een weg zocht richting de zee.

  Het zwembad bij ons gehuurde huis liep over en we hadden daardoor een privérivier in de tuin. Jammer dat we geen laarsen hadden.

  Nu zijn we thuis en genieten van de zon!
  Hartelijke groeten,
  Elly LS

  • Bedankt voor je verslag. Er viel gisteren 142 mm! In totaal regende het in 235 mm in vier dagen. Daar doen ze in Nederland bijna 3 maanden over. Voordeel is dat de aankomende 2 weken de dagen vrijwel wolkenloos zullen verlopen met rond de kerstdagen een graad of 17 en nauwelijks wind. Voordeel van de regen is dat de stuwmeren niet meer leeg zijn, alles prachtig groen blijft, de bloemetjes gaan bloeien en de vlinders weer van bloem naar bloem kunnen fladderen.
   Groeten uit een droog Spanje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.