Fietsen met echte profs   7 comments


la-pierre-calpe

Maandag 12 december 2016.

imgl7567-001Jammer, ik ken nauwelijks iemand van de Franse FDJ wielerploeg die met 17 man nu in Calpe is. Op het laatste moment word ik gevraagd om foto´s te maken voor de Franse reisorganisatie Cap Velo. Ze hebben met FDJ geregeld dat het mogelijk is voor wielertoeristen om met hun favoriete club mee te fietsen. Half januari traint de wielerploeg weer aan de Costa Blanca en als je het echt heel leuk vindt om je even ook een profrenner te voelen kan je dit nu boeken bij Cap Velo. En interessant is het zeker. Na de ondertekening van het contract waarin ook nog iets staat over de Tour de France en Cap Velo krijgen we te zien hoe de ploeg zich voorbereidt voor de training van morgen. Er zijn 17 renners maar ik tel zo 50 fietsen. “Nee, die zwarte fiets mag je niet fotograferen”, zegt de ploegleider. Er worden ter plaatse nieuwe zooltjes precies op maat gemaakt door eerst een voetafdruk te maken en precies voldoende steun te geven op de zwakke plekken. Er liggen matjes en grote ballen om pilates oefeningen te doen. Aan de muur hangt een schema want iedereen heeft een foto en video shoot. In 1 zaal is een complete studio ingericht. Natuurlijk kijken we aan het eind ook nog in de twee bussen. Als ik nu een fanatieke Franse wielrenner was lijkt het mij geweldig om eens een trainingskamp van binnenuit mee te maken. Ik blijf handen van renners schudden maar jammer, ik ken nauwelijks iemand.

imgl7582_001 imgl7577-001
Een fraaie werkplaats in hotel Sol y Mar

 

 

 

Posted 12 december 2016 by Edwin in Geen categorie

7 responses to “Fietsen met echte profs

Subscribe to comments with RSS.

  1. Die jongens worden toch maar verwend Edwin in zo’n mooie accommodatie. Overigens zit de Giant equipe ook in Calpe.
    Ik zag hun op Zestienhoven en in het vliegtuig. Daar zitten wel wat namen bij hoor die wij kennen. Tom Dumoulin, Laurens ten Dam.

  2. Ja, edwin er kwamen er bij pedrequer twee op zo een tijdrit fiets mij voorbij rijden. Een met een franse kampioens trui. Dus dat moet Vichot geweest zijn of Pinot die kampioen tijdrijden is. Al veel ploegen tegengekomen ( of mij voorbij gereden bergop). Mijn neef zit dit jaar ook bij Giant alpecin.( Lennard Hofstede)

  3. Leuk Edwin, dankzij Cap Velo kom je nog ergens, waar je anders nooit toegang toe zou krijgen ! Wel zag ik op eerdere foto’s dat men nog steeds het klaptafeltje hanteert met de welbekende thermoskan met “verse” koffie !

  4. Ja, we waren die dag een geoliede machine, niemand heeft gemerkt dat het mis ging, dankzij ons adequaat optreden !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.