Coll de Rates op   4 comments


parcent-coll-de-rates

palm-spanjeZondag 20 november 2016.

De dag begint met een prachtige zonsopkomst. We hebben Coll de Rates voor de laatste fietsdag bewaard en maken een klein rondje over Tarbena en Castell de Castells. Er is minder zon maar de temperatuur loopt toch op tot 18 graden. Alweer is het een windstille dag en dat is eigenlijk best bijzonder. Het fietst in ieder geval heerlijk. De tengere Spanjaarden fietsen in volledige winterkleding. De noorderlingen zijn te herkennen aan de zomerkleding. Het fietstoerisme is hier de laatste jaren zo enorm toegenomen dat zelfs de Spanjaarden de zomerkleding met deze “kou” niet echt vreemd meer vinden.

In Tarbena drinken we koffie en dan gaat de tocht verder naar Castell de Castells. Hier fietsen we op een hoogte van zo´n 750 meter waar het altijd wat kouder is. De herfst is hier al echt begonnen, er staan een paar prachtige lijsterbessen in herfsttooi. Na 55 kilometer zijn we weer in Xaló en sluiten we de vier fietsdagen af met ruim 300 kilometer op de teller. Morgen vliegen ze weer naar huis, laat de regendagen nu maar komen.

coll-de-rates

tarbena-castell-de-castells
Van Tarbena naar Castell de Castells

sorbus-castell-de-castells
Echt herfst

naar-coll-de-rates
Coll de Rates op

Geplaatst20 november 2016 doorEdwin inGeen categorie

4 Reacties op “Coll de Rates op

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Mooi hé die herfstkleuren.

  2. Nou de weersvoorspellingen liegen er niet om. Dinsdag en woensdag binnen blijven. Echter op dinsdag heeft Simone een afspraak bij Inma gemaakt. Snel de straat oversteken dan maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: