Laatste vakantiedag   2 comments


llagostera

Zondag 2 oktober 2016.

En dan is het opeens de laatste vakantiedag. Vandaag terugfietsen naar de camping en morgen een dag in de auto, naar huis. Het is schitterend weer, we ontbijten in het centrum van Sant Feliu en fietsen terug. Er wordt heel veel gebruik gemaakt van de Via Verde, door wandelaars en fietsers, gezinnen en groepen, en opvallend veel vrouwen zijn hier aan het mountainbiken. Op de terugweg is de route net zo mooi, we vinden een restaurant naar onze smaak voor de zondagse lunch en als we bij de tent aankomen valt er zowaar een druppeltje regen. Precies op tijd terug. Maandag rijden we de vertrouwde route over de AP-7 terug naar huis. In gedachten zwaaien we even naar Saifores waar we heel wat tijd doorgebracht hebben. Thuis is alles prima in orde, Wilma en Thom verzorgen huis en katten nog beter dan we zelf doen.

Deze Via Verde is echt fantastisch, en Girona is een prachtige stad. Sant Feliu is ook héél aangenaam. Cataluña heeft andere wetten dan de rest van Spanje, legde een gastheer ons uit. Waar elders boerderijen bij erfenis over zonen verdeeld werden, was dat hier verboden, boerenbedrijven mochten niet opgedeeld worden. Het gevolg is dat er grote boerderijen zijn, die rendabel zijn terwijl er in andere gebieden veel versnipperde stukken land niet meer onderhouden worden. Voor het landschap heeft dat ook verstrekkende gevolgen. Het is ons goed bevallen, fietsen en verblijven in dit deel van het land. (klik op de foto´s om ze groter te bekijken).

Posted 4 oktober 2016 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Laatste vakantiedag

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vinden jullie Catalonië leuker om te wonen?

    • Nee, dat niet. We hebben er 3 winters gewoond en het is er toch een stukje kouder.
      Verder zijn veel Catalanen fanatieker op het gebied van hun taal en het onafhankelijk worden van Cataluña. Dat voelt soms niet prettig aan. Er zijn wel prachtig mooie gebieden en een kustplaats als Sant Feliu de Guixols is er aan de Costa Blanca niet. Dus zeker de moeite waard om een keer op vakantie te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.