Deel twee van de Via Verde de Carrilet.   Leave a comment


amer-img_0520

Vrijdag 30 september 2016.

Om het andere deel van de Via Verde te fietsen doen we een verplaatsing: met de auto gaan we naar een camping net aan de andere kant van Girona. We drinken koffie in het leuke dorpje Amer waar het dorpsplein met de bogen nog versierd is vanwege de feesten van vorig weekend.
De camping ligt in principe prachtig en als je de vliegen en de varkensboerderij ernaast wegdenkt is het een prima plek, als je tenminste een beetje doof bent en het geruis van de tolweg op de achtergrond niet hoort. De sanitaire voorzieningen zijn zowel kwalitatief als kwantitatief ruim onvoldoende en de gescheurde asbestplaten die het dak vormen van het toiletgebouw roepen meteen beelden op van mannen in witte pakken. Maar de mooie grote kampeerplekken zijn vlak, groen, er staan wat schaduwbomen en het is vlak bij de Via Verde.
Zaterdagochtend fietsen we weg, de route is schitterend en loopt over landweggetjes tussen boerderijen door. Een stuk secundaire weg, een stuk door het bos, langs de kant riet, of eucalyptus, of kurkeiken, door een dorpje: het is weer zeer afwisselend, goed aangegeven en prima te doen. Dit is het vlakste stuk van de route. Tussen de middag, na 35 kilometer fietsen komen we aan bij zee, in Sant Feliu de Guixols. Een sfeervolle badplaats met een haven in de baai, een mooie boulevard en gezellige autovrije winkelstraten achter de boulevard. In het hotel kunnen de fietsen in het magazijn. Op zaterdagmiddag zijn de winkels open, de terrasjes zitten vol en het is erg gezellig in het centrum. We doen een biertje aan zee en slenteren een beetje rond. (klik op de foto´s om ze groter te bekijken.)

Posted 4 oktober 2016 by Edwin in Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.