Valle de Pineta   7 comments


pan-imgl6683

Zondag 25 september 2016.

Vanuit Daroca rijden we naar de Pyreneeën. Door een uitgestrekt, leeg en droog landschap. Door verlaten dorpjes met roestige machines, af en toe een spoor van geitenkeutels en langs golvende akkers die wachten op regen.

Onderweg lunchen is zoals gebruikelijk een prettig rustpunt in een echt Spaans restaurant: een menu del dia, met een goed glas wijn.
Bij Bielsa, waar ik ooit met de fietsclub van Pedreguer in het hotel verbleef, rijden we de Valle de Pineta in, een mooie doodlopende vallei in het Ordesa park. Met een goede camping, dat had ik onthouden van die reis met de club. Als we aankomen begint het net te regenen maar als de tent staat klaart het op en de volgende dag is het prachtig zonnig. Met uitzicht op de steile bergen en de bomen die zich op de onmogelijkste plekken nog vast weten te klampen tussen een paar stenen hebben we genoeg te kijken voor de hele dag. Want de eerste dag doen we niks. Beetje lezen, beetje kijken, lunchen in het restaurants van de camping (forel met rauwe ham en een goede wijn erbij), en dan weer een beetje lezen en een beetje kijken. Met verwondering en wat weemoed denk ik terug aan die reis met de fietsclub: zoveel kilometers gemaakt, zoveel zware cols beklommen.

Op zondag is het tijd voor een klein beetje actie, we rijden naar het eind van het dal, kijken even in het bezoekerscentrum (dat niks voorstelt) en lopen een stukje richting waterval. Het bos is prachtig, de rivier staat bijna droog en de waterval is maar een schim van het kletterend watergeweld in het voorjaar. Met mijn knie en Cokky’s rug hebben we uitstekende excuses om geen lange zware wandelingen te hoeven en ook het weerbericht klopt perfect: om twaalf uur begint het te regenen, met dikke druppels. We kunnen zonder schuldgevoel terug naar de tent. Beetje lezen, beetje kijken…

 

Posted 25 september 2016 by Edwin in Geen categorie

7 responses to “Valle de Pineta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dat is echt vakantie ! Liefs van ons.
  XXXXX

  Henk en Riet Huge
 2. Zien jullie in dit ruige landschap wel eens dieren ??
  p.s. ik geniet enorm van jullie berichten en wandel in gedachten mee. Kan dat zelf ( leeftijd en fysiek ) helaas niet meer.
  Wens jullie veel plezier !!

  • Schaapskudden hebben we wel gezien en natuurlijk de gieren maar verder nog weinig dieren gezien. Geniet maar met ons mee. Over een paar uur komt er weer een nieuw blog aan. Hartelijke groeten uit Olot.

 3. Je weerstation in Jalon, gaat hij op eigen kracht verder met z’n gegevens verzamelen en het op de site zetten of kun je de regenmeter die hoop ik overstroomt, nu niet legen nu je elders in Spanje bent 😃

 4. ( door Henk ) Marion, dat heeft Edwin goed voor elkaar. Daar wordt voor gezorgd. Vandaag in de vallei 2 mm. Veel te weinig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.