In Daroca   7 comments


Donderdag 22 september 2016.

De stad hangt vol vaandels, dit jaar bestaat Daroca 650 jaar. Voor ons is het de ideale tussenstop met de auto op weg naar het noorden, ruim 350 kilometer van huis. Op de fiets ben ik hier ook een paar keer doorheen gereden, de straten zijn zo oud dat je helemaal door elkaar gerammeld wordt. Deze keer nemen we een comfortabel hotel in het oude gedeelte. In 1366 was deze stad er al en in iedere straat, op iedere hoek zijn de getuigen daarvan te vinden. De stadsmuren en de wachttorens zijn voor een deel nog intact, of gerestaureerd. Alles is oud, alles ademt geschiedenis. Jaume de Eerste, de Moren, alles is hier langsgetrokken oorlog of in vrede. De fontein is uit 1638, en is gemaakt bij de poort aan de ingang van de stad om aan te geven hoe welvarend en onoverwinnelijk de inwoners van Daroca waren.

Er is nogal wat veranderd in de loop der eeuwen. De stad ligt prachtig, is levendig, kleurrijk en gezellig, maar echt veel welvaart straalt er niet meer van af. De gebruikte steensoort is vrij zacht en de fontein is een beetje versleten. Voor iemand die nog een opknappertje zoekt in een authentieke omgeving, is hier keus genoeg.

Posted 22 september 2016 by Edwin in Geen categorie

7 responses to “In Daroca

Subscribe to comments with RSS.

  1. Prachtige stad in een schitterde omgeving dat zou iets zijn voor een groepje jonge kunstenaars om de boel op te knappen en hun ambitie te volgen. Geniet er van.
    Kus XXXXX

    Henk en Riet Huge
  2. Mooi zeg….. Geniet maar

  3. Mooie foto van de fontein Edwin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.