Wachten bij de weegbrug   3 comments


vendimia-bodegas-xalo-img_0062

Maandag 12 september 2016.

De vinoloog is langs geweest en heeft op verschillende plekken in de vallei monsters genomen van de druiven. De moscatel is wat laat dit jaar maar nu is het beoogde suikergehalte in de meeste druivensoorten bereikt. De leden van de coöperatie krijgen een beurt toegewezen wanneer ze hun druiven mogen inleveren. Het is de mooiste tijd van het jaar: de trekkertjes die heen en weer rijden met de kleurrijke oogst, de mannen die staan te wachten tot ze over de weegbrug kunnen. Ze proeven van elkaars druiven en leveren commentaar op van alles en nog wat. Achter, waar de druiven gelost worden, wordt het suikergehalte gemeten en wordt bekeken of de druiven naar links of naar rechts getransporteerd worden, of de kwaliteit standaard of goed is. En na het lossen rijden de trekkertjes zo snel mogelijk weer terug naar de wijngaarden om de volgende lading op te halen.

Posted 12 september 2016 by Edwin in Geen categorie

3 responses to “Wachten bij de weegbrug

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vooral de wagentjes met de moscatel druiven zien er heel aantrekkelijk uit. Door de ogen van een leek bekeken 🤓👍.
    Kus vanuit een heel warm Twente.
    XXXXX

    Henk en Riet Huge
    • Morgen zelfs warmer dan hier! Doe maar rustig aan. De druiven zijn lekker maar hoe de wijn wordt is afwachten natuurlijk. De kwaliteit is goed en er zijn ook veel druiven. Ze zijn tevreden!
      Kus terug uit Spanje. XXXXXXX

  2. Wanneer worden de rode druiven geplukt Edwin. Ze zijn kleiner dan vorig jaar volgens mij. Wellicht is dat de reden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s