Waar te overnachten   8 comments


Dinsdag 17 mei 2016 (door Cokky).

Na een vergadering over een nieuw aan te leggen wandel- en fietsroute door de hele provincie Alicante gaan we meteen door naar de volgende afspraak: een werkbezoek aan Cuatre Finques.  Het is een schitterend landhuis, net buiten het dorp gelegen in een rustige omgeving. Een paar weken geleden heeft de inspecteur van “Turismo” zijn handtekening gezet, “Cuatre Finques” is nu officieel goedgekeurd en wordt opgenomen in het toeristisch register van de Comunidad Valenciana. Het ziet er prachtig uit: kleinschalig, smaakvol, stijlvol, gezellig, met een zwembad, kippen en een ezel. Het is een “casa rural”, vergelijkbaar met een “chambre d´hotes” in Frankrijk, met een Bed&Breakfast of een “Boutique Hotel”. Een “casa rural” is meestal een huis dat als geheel verhuurd wordt , maar kan soms ook per kamer verhuurd worden (gedeeld gebruik). Dan lijkt het dus op een klein hotel, maar een “echt” hotel is weer een andere categorie. Als een toerist vraagt of er een hotel is in Xaló, is het antwoord: “Nee.” “Nee, maar:…. sinds kort zijn er twee “Casas rurales” waar het prima overnachten is.

Terug op het toeristenkantoor moeten we meteen aan het werk: de nieuwe gegevens op de website zetten, het voorstel voor de nieuwe route kritisch bekijken (de eerste fout is gauw gevonden) en gegevens aanleveren aan de provincie, en de folder nakijken die binnenkort naar de drukker moet. Hij ziet er leuk uit, en we concluderen tevreden dat er ieder jaar méér te doen is in hier in de omgeving en dat het binnenland van de Costa Blanca steeds aantrekkelijker wordt voor toeristen.

Posted 17 mei 2016 by Edwin in Geen categorie

8 responses to “Waar te overnachten

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ziet er heel mooi en sfeervol uit .

  rijk en ria van Eck
 2. Ik heb er gelogeerd, was geweldig!

 3. wow zeer mooi !!Hoe kan m’n reserveren?Wij wonen in Benissa en heb regelmatig bezoekers.Kan je ons het adres juist geven alstublief?Mijn mama woont al 10 jaar in Jalon (vallei Paraiso) Het is er prachtig .

  Van de Vivere Carolne
 4. Misschien moeten we maar van Mutxamel naar Jalon en omgeving verhuizen!

  Derk & Margreet
 5. Inmiddels ben ik met het teruglezen van jullie weblog gevorderd tot mei 2016. Heerlijk en wat leren we veel over Jalon en omgeving. Zie ik goed dat er gesproken is over wandel- en fietspaden en wat zou dit voor Jalon kunnen betekenen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s