Een zondagochtend in het dorp   3 comments


Zondag 15 mei 2016 (door Cokky).

Om acht uur ´s ochtends zijn de Engelsen van Jalon Valley Help op de parkeerplaats tegenover de bodega al druk bezig met het opzetten van hun Fayre. Cakes en knuffels worden uitgestald, de muziekinstallatie wordt getest en de vrijwilligers hebben alles perfect onder controle. In het dorp is het dan nog rustig, een oude man loopt door de stille straten. In de bar van Aleluyah zitten de eerste toeristen al op de patio en Juan haalt zijn bel en zijn porrón tevoorschijn om zijn show op te voeren: “Aleluyah!”. Hij is één van de bekendste toeristische trekpleisters van het dorp. Zodra de fanfare gespeeld heeft op de Fayre gaan de muzikanten naar het plein om vandaar een rondje door het dorp te doen om de communicantjes op te halen. De jongste deelnemers, van de Banda Jove, doen daar nog niet aan mee, die kunnen nog niet tegelijkertijd spelen en lopen. De moeders van de communicantjes komen net bij de schoonheidsspecialiste en de kapper vandaan, hebben de mooiste jurken aan en lopen op oncomfortabel hoge hakken. Om twee uur wordt de Fayre weer afgebroken en de mis is afgelopen. De rust keert weer terug in het dorp.

Posted 15 mei 2016 by Edwin in Geen categorie

3 responses to “Een zondagochtend in het dorp

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mooie sfeer foto’s ….

  rijk en ria van Eck
 2. Ook het verhaal over de Pinksterdag in Xalo vinden wij erg leuk en Aleluya die nog steeds aan het stunten is ,prachtig.
  Liefs
  Riet.

  • Toevallig dat wij daar waren om koffie te drinken. Nu Cokky op de Tourist Info werkt ga ik er ook regelmatig even koffie drinken. Lekker dichtbij de Tourist Info!
   Een lieve kus van ons!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s