Rijst met tuinbonen eten in Jesús Pobre   Leave a comment


Zaterdag 30 april 2016 (door Cokky).

Traditionele recepten bereiden met verse producten uit de omgeving, dat is de gedachte achter de “Trobada de l´arròs amb fava pelada” in Jesús Pobre. De rijst komt uit Pego, de groenten zijn van de landbouwers van de Mercat del Riurau, de wijn en de amandelcake komen uit Xaló. Na de persconferentie wordt een video vertoond van de masterclass die oudere dames uit het dorp hebben gegeven aan jonge koks in opleiding. We krijgen een rondleiding en bezoeken de Franziskaner kerk van de “arme Jezus”, waar het dorp zijn naam aan dankt. Dan schuiven we aan. De tafels zijn mooi gedekt, met bloemstukjes waarin tuinbonen en citroenen verwerkt zijn. Ik had een gerecht verwacht met verse tuinbonen, maar deze rijstschotel wordt gemaakt met gedroogde tuinbonen. Net als spliterwten lossen die helemaal op, als de kok tenminste het geduld op kan brengen  om twintig minuten lang onophoudelijk te roeren. Het smaakt best, menigeen gaat een tweede bordje halen. Het gezelschap is aangenaam, de wijn combineert er goed bij en de moscatel is ook heerlijk bij het toetje. “Maravilloso”, is het oordeel van de dames bij ons aan tafel als ze een amandelkoekje van La Vicentica uit Xaló proeven. Javier, de burgemeester van Jesús Pobre kan tevreden terugkijken op een geslaagd evenement.

Posted 1 mei 2016 by Edwin in Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s