Bollos maken   Leave a comment


Pepica, de moeder van Carmen, doet voor hoe we “bollos” moeten maken. De laatste zaterdag van april gaat iedereen uit het dorp picknicken en rozemarijn plukken, en iedereen eet “bollos”, gevuld met doperwten of tomaat en tonijn. De vulling heeft Pepica thuis al voorbereid, we hoeven alleen het deeg nog maar te maken. Carmen geeft ons het recept maar Pepica werkt op gevoel: een beetje meer meel, nog wat olie, het water moet warmer, wat langer kneden. Af en toe kijkt ze hoofdschuddend toe: die buitenlanders maken het deeg niet dun genoeg! Als de bollos in de oven zitten halen we een glas wijn in de bar L´Assut beneden en Carmen legt uit wat er zaterdag gaat gebeuren tijdens de “Romero”. Al gauw komt Claudia van beneden zeggen dat de eerste lading uit de oven kan en dan kunnen we proeven. Vers uit de oven zijn ze het lekkerst! Pepica geniet van alle aandacht, kletst met iedereen en geeft toe dat de bollos van die buitenlanders goed smaken. Twee Zweden, twee Noren en tien Nederlanders gaan tevreden naar huis met een paar bollos en instructies voor morgen.

Posted 30 april 2016 by Edwin in Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s