Moe maar voldaan, na Xalónia   1 comment


IMG_4029-1

Zondagavond 17 april 2016 (door Cokky).

Zelfs slager Galan had aan het eind van de middag geen worst meer over. De paellapannen van restaurant Real de Bernia zijn leeg. Er is keihard gewerkt dit weekend, door de mensen die een stand hadden op Xalonia en door de schoonmaakploeg. Het concert van gisteravond is door meer dan 1500 mensen bezocht. De officiële opening werd bijgewoond door burgemeesters uit andere dorpen en autoriteiten van allerlei niveaus.

Het lint werd doorgeknipt door Pepita, de oudste inwoner van het dorp, 101 jaar, en Feliu, de jongste, van acht dagen. Pepita is een beetje beledigd want ze wil helemaal niet de oudste vrouw van het dorp zijn maar een beetje aandacht en een mooie bos bloemen vergoedt veel. Feliu slaapt zoet door. Muziek, cultuur, wijn en tapas, marktkramen véél gezelligheid, dat is de korte samenvatting van een intensief weekend.  Erg leuk om dit van binnenuit mee te maken, om te zien hoeveel werk er verzet wordt, hoe de hele ploeg samenwerkt om dit festival tot een goed einde te brengen.

De menselijke torens, de “muixarangas” lopen door het dorp en vertonen hun kunsten op verschillende plekken. Daarna muziek en dansen, en dan nog theater. Tegen de tijd dat alles afgelopen is, zijn we toe aan een biertje, applaus voor onszelf en een laatste selfie. Nu een paar dagen uitrusten en dan beginnen de voorbereidingen voor de 6e editie van Xalónia, in 2017.

 

Posted 18 april 2016 by Edwin in Geen categorie

One response to “Moe maar voldaan, na Xalónia

Subscribe to comments with RSS.

  1. Leuk verslag van de feestelijkheden. Op naar de oogstfeesten maar weer zo blijft de saamhorigheid goed bewaard in het dorp..
    Liefs van Riet en Henk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.