Komkommerkruid (Borratja)   2 comments


Komkommerkruid

Dinsdagochtend 8.45 uur, 9 februari 2016.

De zon kwam prachtig op maar ik was iets te laat, eerst even de vaatwasser leegruimen, de katten voeren en wat moppen, bakkie koffie zetten en de zonsopkomst was voorbij. Het is bewolkt maar ik denk dat de zon er wel doorheen komt vandaag. Heel af en toe is er wat wind en de temperatuur is gedaald tot 6,4 graden. Gisteren was een prachtige onbewolkte dag het werd 20,5 graden.

Het komkommerkruid bloeit al een tijdje. De plant is eetbaar en in het Valenciaans heet hij “Borratja”. Er bestaat een recept: Borratges arrebossades. Je maakt een beslagje met meel, olijfolie, een beetje honing en wat water. De ruwe blaadjes haal je door het beslag en dan in de frituur. Netjes serveren op een bordje met wat blauwe bloempjes erbij, die ook eetbaar zijn. Op de Mercat de la Terra zag ik zelfs dat de blaadjes in bosjes te koop waren maar natuurlijk kom je ze nu overal tegen.

Posted 9 februari 2016 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Komkommerkruid (Borratja)

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vandaag met jullie de Riu Rau wandeling gemaakt. Was zeker leerzaam en niet in de laatste plaats …..heel gezellig !
    Alle mede-wandelaars waren in voor een praatje en getuige het geluidsniveau kwamen tijdens de lunch de tongen pas echt los.
    Bedankt voor deze top dag !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s