Rond Xaló   8 comments


Xalo-amandelbloesem

Woensdag 20 januari 2016.

Wat een schitterende dag om rond Xaló te wandelen. We gaan een route maken door de natuur en langs historische gebouwen. Nee, niet de kerk maar meer in mijn stijl: langs 2 ruïnes van watermolens, een kalkoven en de zeer vele oude riu raus. (waar vroeger de druiven tot rozijnen werden gedroogd.)  Er is zoveel te zien en te vertellen. De wandeling neem ik op met mijn Garmin zodat er binnenkort ook een gps route is.

Europese-kanarie
De Europese kanarie doet alsof het voorjaar is en zingt zijn longen uit zijn lijf.

Nu nog de foto´s uitzoeken en bewerken en de route beschrijven. Later komt er ook een beschrijving van de wandeling bij de Tourist Info in Xaló te liggen. De temperatuur loopt op tot 18 graden en na een kleine 6 kilometer zijn we weer terug.

Cerveza-EstrellaRestaurant-Riu-Rau

Dorstig geworden nemen we eerst een biertje (ik heb toch al 180 kcal verbrand) en eten we natuurlijk in restaurant Riu Rau. De route die we maken gaat ook zo heten: “Route van de Riu Raus” Probeer ook eens het wild zwijn menu (jabali) O ja, ik heb met Miquel de eigenaar van het restaurant een deal gemaakt, als je zegt dat je een amigo van Edwin bent en ons weblog kent dan krijg je na een menu de koffie en de mistella gratis!

Posted 20 januari 2016 by Edwin in Geen categorie

8 responses to “Rond Xaló

Subscribe to comments with RSS.

 1. Alsof het lente is he? heerlijk! Ik ga die Miquel maar eens opzoeken. 😀

 2. Ook in korte broek gewandeld 😉 en krijgen we bericht als de gps route klaar is?

  • Nee, dat mag hier pas de 40ste mei. Volgens een oud Valenciaans spreekwoord. Dus in het dorp houden we ons daar maar aan. Nederlanders zijn ook niet gek op hoofddoekjes 🙂 het is een informatieve route.

 3. Wat een geweldig weer! Prachtige foto’s.

  Bernadette Groothuis
 4. Bedankt voor weer hele mooie fotos en leuke berichten. We hebben sinds kort een huis in Jalon. Daar krijgen we volgende week de sleutel van. En zitten nu twee maanden in Nederland te popelen om naar Jalon te komen.
  Maar door het lezen van je blog zijn we er al die tijd al een beetje. We genieten van al je verhalen en steken er ook wat van op. We kijken ook even iedere dag naar het weer, en we verlekkeren ons bij -5, al op op voorjaars temperaturen.

  Fred en Annelies
 5. Leuk die deal en heerlijk om daar op het terras te zitten. Hier is het koud , erg mistig en ook nog glad op onze klinker weg. Fijne dag als huisman en restaurant Riu Rau verlost je van de kook perikelen.
  Lieve kus XXXXX
  Henk en Riet.

  • Cokky heeft geprobeerd mij te laten koken maar dat wordt helemaal niets. Dan zoek ik iets uit en dan gaat ze naast mij staan om een pompoen te komen en mijn gerecht aan te passen. Dus eten we nu warm tussen de middag om 14.30 uur. Net als de Spanjaarden en dan kookt zij. Alleen kan ze er vreselijk bij mopperen en schelden…
   Lieve kussen terug voor jullie!
   Edwin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.