Een zonnige zondag in Xaló   2 comments


Zondag 17 januari 2016.

Het is drie graden onder nul maar het grootste deel van de wielrenners start in korte broek. Bibberend staan 185 renners aan de start voor de eerste etappe van de Volta a la Marina 2016. Toegejuichd door Sole, de regionale rondemiss, leggen ze bijna 70 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 38 kilometer per uur. Terwijl ze de Bernia beklimmen op weg naar de meta, nemen wij eerst hete koffie met wat lekkers erbij. Daarna wandelen we naar het plein om te kijken naar het zegenen van de dieren. “Na de mis van elf uur” is een rekbaar tijdstip, meneer pastoor moet straks ook in Alcalali dieren zegenen dus hij is wat eerder begonnen dan menigeen ingeschat had. Er zijn dit jaar geen paarden, die zijn vorige week al in Lliber gezegend en zijn vandaag blijkbaar naar Benissa of Gata om nog wat extra wijwater te verzamelen. Het is altijd lastig fotograferen met al die mensen die door elkaar lopen, de verkeerde kant uitkijken of voor mijn neus gaan staan. En dat Jeronimo zijn gekleurde duiven loslaat was ik ook even vergeten anders had ik mijn camera anders ingesteld. We lopen weer terug naar het andere plein voor de prijsuitreiking van de wielerwedstrijd. De temperatuur loopt op, in het zonnetje is het heerlijk en de terrassen zitten vol. En dan is het etenstijd, en gaat iedereen heel tevreden weer naar huis.

Posted 17 januari 2016 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Een zonnige zondag in Xaló

Subscribe to comments with RSS.

  1. Het mooiste vind ik die mevrouw met het steekwagentje met de kooi met duiven erop. Jij kan wel met jullie vijf katten gaan en dan eens kijken of de dierenarts dit jaar niet nodig is 😉..
    Lieve kus XXXXX
    Henk en Riet.

    • Dat is een goed idee. Vandaag met Koepoes geweest. Een oog heeft heel erg een soort staar (ontsteking) vanaf oktober. Dus 3 keer per dag druppelen. Vanmorgen was ik direct aan de beurt want na het dieren zegenen is het 2 weken heel erg rustig vertelde de dierenarts.
      Een lieve kus voor jullie beden ook van Cokky!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.