Het ophalen van de brieven.   5 comments


IMGL2802-1

Maandag 28 december 2015.

Op 5 januari komen de Drie Koningen cadeautjes brengen voor de kinderen. Maar hoe gaat dat eigenlijk met de verlanglijstjes? Sinds vandaag weten we dat: de pages komen naar het dorp, gewapend met grote jute zakken. De kinderen hebben hun brieven geschreven, en als het goed is hebben ze geluisterd naar wat er op school verteld wordt: er zijn héél veel kinderen op de wereld en de cadeautjes moeten eerlijk verdeeld worden. Als jij te veel vraagt, krijgt een ander kindje misschien niks en dat wil je toch niet op je geweten hebben!

De kleintjes zijn net zo bang voor de pages als de Nederlandse kindjes voor Zwarte Piet. De pages zijn trouwens Moren, van verschillende stammen, vandaar het verschil in huidskleur. De zwartepietendiscussie spitst zich toe op de Koningen. Hier in het dorp zijn ze blank, zwart en rood, geen probleem dus, maar als je als dorp politiek héél correct wilt zijn, is tegenwoordig één van de Wijzen uit het oosten een Koningin. De Batucada trommelt het hele dorp bij elkaar, de kinderen moeten allemaal op de foto bij de pages, de brieven gaan in de zakken en daarna begint het wachten. Wat zouden de Koningen, De Reyes, brengen op 5 januari?

 

Posted 28 december 2015 by Edwin in Geen categorie

5 responses to “Het ophalen van de brieven.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Net iets beter geregeld dan hier de Sinterklaas. Vier maal feest met veel te veel cadeautjes is heel gewoon en lastig voor de ouders.
  Kus XXXXX
  Henk en Riet.

  • Het was weer leuk om te zien hoe graag de kinderen hun verlanglijstje inleverden. Ik wilde mijn envelop ook inleveren maar helaas, ze vonden mij net iets te oud. Ik lever hem in maart wel bij jullie in en dan kom ik mijn cadeau in juli halen 😉
   Met een lieve kus voor jullie beiden!

   Edwin.

 2. Je hebt toch alles al Edwin Huge!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s